El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, obrirà demà dimecres 16 de gener una nova sessió del cicle de jornades sobre gestió forestal sostenible que recorre les comarques de València. Aquesta quarta jornada posarà el focus en les comarques del Camp de Túria i Camp de Morvedre. La seua seu serà Serra, celebrant-se a la Casa de Cultura (C/ del Doraor, 2), entre les 09.00 i les 14.00 hores. El diputat Josep Bort estarà acompanyat per l’alcaldessa del municipi, Alicia Tusón, i per altres representants polítics, tècnics i civils d’aquestes comarques.

La sessió constarà de tres parts on s’abordarà la situació actual dels ecosistemes agro-forestals valencians, les seues possibilitats i oportunitats; la gestió forestal des d’una visió interdisciplinària tant econòmica com mediambiental i social; i el paper de les administracions públiques en la gestió d’aquests recursos naturals.

Cal mencionar, que els municipis que formen el Camp de Túria es troben conscienciats en temes de sostenibilitat i biodiversitat. Doncs, el passat cap de setmana, representants municipals d’aquestes localitats també van participar en una jornada sobre Sostenibilitat Ambiental i Territorial, organitzada per l’Institut d’Estudis Comarcals Camp de Túria amb la col·laboració de la Mancomunitat Camp de Túria.

Mancomunitat ha estat treballant durant aquesta última legislatura per la Sostenibilitat Ambiental i Territorial. Per aquest motiu, es va crear la Comissió de Mobilitat de la qual formen part els municipis de la comarca i la ciutadania està representada per un membre de l’Institut d’Estudis Comarcals, concretament, Rafael Solaz. L’ens supramunicipal ha posat un tècnic a la disposició d’aquesta matèria per a abordar projectes comuns per a tots els municipis que milloren la sostenibilitat ambiental i territorial.

La finalitat principal d’aquesta iniciativa és sensibilitzar sobre la situació de la comarca del Camp de Túria en matèria de sostenibilitat ambiental, destacant les actuacions que en aquest camp s’estan duent a terme en aquest territori.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia