Un bon nombre de sanitaris de diferents municipis i ciutats de diverses comunitats autònomes espanyoles estan organitzant concentracions per a exigir una sanitat digna i amb més recursos, un fet que s’ha fet més notori després dels últims brots de grips on els centres de Salut s’estan veient desbordats.
En aquest sentit, els metges valencians d’atenció primària han parat aquest dimecres 10 minuts, a les 12.00 hores i també ho faran a les 18.00 hores. Aquest també ha sigut el cas del Centre de Salut de Bétera. Els treballadors sanitaris reclamen més temps d’atenció per als pacients i exigeixen més personal per a garantir un servei de qualitat i digne.
Els metges reclamen un màxim de 21 pacients citats al dia i que a un pacient se li puguen dedicar almenys 12 minuts per a poder atendre’l, explorar-lo i realitzar un diagnòstic.
Ens molts casos també exigeixen que les urgències comencen a les huit del matí per a evitar l’acumulació de pacients en l’atenció primària i que s’habiliten conductors per a les visites domiciliàries que ara es realitzen en vehicles propis dels facultatius o amb taxis.
Cal mencionar que tres metges de Castella i Lleó han renunciat a les seues places en propietat com a metges per a denunciar que el que es fa ara no és medicina.
D’altra banda, els metges valencians estan arreplegant signatures per a exigir a la Conselleria de Sanitat Universal un decàleg de mesures de compliment necessari. Sanitat diu que els presentarà un pla especial per a l’atenció primària abans del mes de febrer. Els metges denuncien que hi ha un dèficit claríssim d’especialistes de pediatria i metges de família per a cobrir l’assistència necessària. Precissament a Bétera, fa uns mesos una veïna de la localitat, feia una petició a change.org, demanant que hi haja un servei de pediatra d’urgències durant 24 hores en el Centre de Salut de Bétera, dirigida a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.
Altra de les reivindicacions dels metges de la Comunitat Valenciana és que el número de pacients per facultatiu se situe entre 1.300 i 1.500 i no entre 1.800 i 2.500 com ara.
Comenta aquesta notícia