(EFE) La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), van detindre ahir a set persones, tres d’elles a la ciutat de València i la resta a Sagunt i Bétera, Torrefarrera (Lleida) i Archena (Múrcia), per suposades irregularitats en la gestió de l’aigua a Sagunt. Aquesta detenció es va dur a terme per presumpta malversació d’una quantitat que podria ascendir a 24 milions d’euros derivats de la constitució de la societat mixta Aigües de Sagunt S.A.

Segons la policia, se’ls atribueix una presumpta participació en delictes de prevaricació administrativa, falsedat documental i malversació de cabals públics, en el marc de l’operació Flotador.

La investigació deriva d’unes presumptes irregularitats en el concurs convocat pel consistori valencià per a la selecció d’un soci privat en la constitució d’una societat d’economia mixta, juntament amb l’Ajuntament,per a la gestió del cicle integral de l’aigua a Sagunt.

Com a conseqüència del desenvolupament i execució del concurs de selecció del soci privat, es va constituir l’any 2009 la societat mixta Aigües de Sagunt SA, els socis participatius de la qual són l’Ajuntament (51 per cent) i la llavors entitat Aigües de València SA (49%), que va resultar adjudicatària de la licitació.

Segons la Policia, la quantitat presumptament malversada podria ascendir a 24 milions d’euros, quantitat que es correspon amb la valoració econòmica de la concessió de l’aigua,obrant en l’expedient del concurs de selecció de l’Ajuntament de Sagunt i que, en definitiva, “hauria de ser l’import rebut en les arques municipals”.

Finalment, la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Sagunt ha acordat hui la llibertat provisional dels set detinguts, entre ells un regidor, en el marc d’una peça separada de l’Operació Flotador sobre possibles irregularitats en el concurs per a la gestió municipal de l’aigua.

Així ho ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana després de l’operació duta a terme durant el dia d’ahir en diverses províncies.

La jutgessa no ha adoptat mesures cautelars contra els arrestats, que estan investigats en una causa oberta per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental, d’acord amb el criteri de la Fiscalia, al no apreciar risc de fugida, ja que tenen domicili conegut i compten amb arrelament familiar.

Entre els detinguts per la UDEF figuren, entre altres, un regidor, una exconcejala i el que fóra interventor de la corporació.
La investigació xifra provisionalment en 24 milions d’euros el possible perjudici generat a les arques públiques municipals després de la constitució, en 2009, d’Aigües de Sagunt SA, una empresa d’economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d’aigua en la localitat.

Segons les mateixes fonts, en ella l’Ajuntament té el 51 per cent del capital social i l’empresa privada Aigües de València SA va resultar adjudicatària del 49 per cent restant.

Aquestes diligències constitueixen una peça separada de l’anomenada Operació Flotador, que es va iniciar a l’agost de 2015 per delictes de suborn i prevaricació a partir d’una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia