(EFE) Al voltant d’un miler de persones, la majoria dones, es van concentrar ahir a la vesprada en la plaça de l’Ajuntament de València per a exigir “que no es negocie amb els seus drets, com ha pretés el partit Vox en la negociació amb el PP per a desplaçar al PSOE de la presidència de la Junta d’Andalucía”.

Al ritme de batucada, les dones, convocades pel moviment feminista, han exhibit pancartes amb lemes com “Ni un pas arrere. Anem per totes”, “contra totes les violències masclistes” i “els nostres drets no es negocien”.

En la concentració, a la qual s’han sumat persones de totes les edats, famílies amb xiquets i col·lectius com els iaio-flautes, s’han exhibit banderes d’Andalusia, feministes i amb l’arc-iris del moviment de gai, lesbianes i transsexuals.

Angela Escribano, portaveu de la Coordinadora Feminista, ha afirmat que no consentiran “que ens roben cap dels nostres drets ara que l’extrema dreta té un altaveu a Andalusia”.

“Hi ha gent que s’atreveix a dubtar d’una llei integral contra la violència de gènere que ha sigut aprovada per majoria absoluta i que ha sigut recolzada pel Tribunal Constitucional”, ha subratllat.

En referència al programa electoral de *Vox, Escribano l’ha qualificat de “provocació” i ha manifestat que el seu discurs pretén difondre el missatge que “la violència de gènere no és una violència estructural”.

María José *Villegas, presidenta de l’Associació de la Dóna “Antígona”, ha indicat que no permetran “tornar a una època en la qual les dones estàvem tutoritzades pels homes” ni que “una força d’extrema dreta ens lleve els drets” conquistats després de dècades de lluita feminista.

“Sembla que les dones siguem cossos que es poden prendre quan un vol o que tan sols servisquen per a la maternitat”, ha denunciat Villegas.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia