Serà el pròxim dilluns, 21 de gener, quan distintes localitats citrícoles acullen diferents concentracions per a defensar la citricultura del nostre territori, entre elles la de Bétera. Aquesta concentració està convocada per la Plataforma per la dignitat del llaurador. L’acte tindrà lloc al voltant de les 20.00 hores, i compta amb la col·laboració dels distints Ajuntaments, La Unió de Llauradors i Ramaders i FEPACASAJAGrupIntercoop de les Cooperatives Agrícoles de la Província de Castelló, Associació Local de Llauradors de Nules, Sindicat Central d’Aigües del riu Millars i l’Associació de Pous de Reg de la Província de Castelló.

Dins de la comarca del Camp de Túria, Benaguasil també se suma a aquesta reivindicació.

La finalitat d’aquesta iniciativa és demanar que es modifique l’acord signat amb Sud-àfrica:

  • Aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda.
  • Exigir les màximes cauteles i controls als productes importats.
  • Exigir reciprocitat a les produccions de països tercers.
  • Exigir el compliment de la Llei de Cadena Alimentària.
  • Exigir ajudes directes per als productors afectats.

En definitiva es vol que les diferents institucions públiques relacionades amb el sector els escolte, ja que des de la Plataforma han exigit a les administracions solucions als problemes del sector, especialment en relació al preu de la taronja.

Des de la Plataforma s’ha demanat solucions als problemes que provoca l’acord econòmic amb tercers països signat per la Unió Europea, entre ells la inexistència d’un control sanitari efectiu a les fronteres o dels aranzels necessaris, de manera que la falta de reciprocitat en aquests temes provoca una desigualtat competitiva a l’hora d’arribar als mercats europeus. Segons explica aquesta entitat, tots aquests assumptes generen discriminació a l’hora de vendre els nostres productes a altres països,

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador es va crear després de la celebració del Congrés de Citricultura celebrat a Nules el mes de gener de l’any 2017.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia