La Conselleria Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, presidida per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) acaba d’obrir un servei d’atenció gratuït per a atendre els dubtes que puguen tindre les empreses valencianes sobre el Brexit.

Tal com ha explicat el conseller Rafa Climent, en l’Oficina de Londres de l’Ivace “s’ofereix una via de comunicació directa en la qual es poden plantejar consultes i dubtes sobre com pot afectar l’eixida de Regne Unit de la Unió Europa. Es tracta d’un punt amb informació in situ de primera mà que també atendrà consultes a través de l’adreça de correu: brexit.ivace@gva.es”.

Amb caràcter d’urgència, l’Ivace posarà en marxa durant els pròxims dies i per mitjà del servei que ja ofereix Ivace-Contacta, una sèrie de videoconferències individuals i gratuïtes amb la seua oficina a Londres a fi que les empreses interessades puguen anar plantejant quants dubtes vagen tenint.

Per a participar, les empreses interessades solament han d’accedir a la web d’Ivace i reservar hora i dia.

En la web d’Ivace s’ha habilitat un espai dedicat a aquest nou servei i també s’ofereix un informe sobre el Brexit elaborat per l’oficina de Londres.

La Conselleria Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball està fent un seguiment exhaustiu de tot el procés del Brexit per a posar en marxa amb caràcter d’urgència totes les iniciatives que siguen necessàries per a minimitzar el seu impacte en l’economia valenciana.

Les diferents mesures es plantegen en tres escenaris: un primer escenari basat en la prolongació de la negociació, un segon on hi ha un acord negociat i un tercer on no hi ha acord.

Des de la Direcció General d’Internacionalització, tenint en compte l’impacte que el Brexit tindrà en les empreses valencianes i amb l’objectiu de recolzar-los en la investigació de nous mercats, s’ha duplicat la dotació pressupostària per als plans d’internacionalització respecte a l’any anterior amb 9.411,030 euros per a 2019.

En qualsevol escenari, la Direcció General d’Internacionalització, a través de l’Ivace, es plantegen assistir de forma tècnica a les empreses i a les associacions empresarials i a les empreses en la difusió de la informació que es reba i de les comunicacions emeses per la Comissió europea.

Altres alternatives

Per la seua part Labora (Servei Valencià d’Ocupació i Formació), posarà a la disposició del públic, a través fonamentalment de la seua pàgina web, la informació necessària per a aclarir possibles dubtes sobre la situació en la qual podran quedar les persones afectades pel Brexit en relació amb les accions i programes de l’organisme.

Així mateix s’elaborarà una instrucció dirigida al personal de Labora que realitza funcions d’atenció al públic, a fi de poder afrontar els dubtes que puguen sorgir en el moment de produir-se el Brexit.

Davant la possibilitat que, a conseqüència del Brexit, ciutadans espanyols es plantegen tornar a Espanya, es preveu possibilitat de romandre inscrits Labora com a demandants comunitaris amb voluntat de retorn i així, poder optar a les ofertes d’ocupació que es publican des de GVAJOBS.

Durant el 2017, un total de 10.567 valencians eren residents a Regne Unit.

Estudi sobre els indicadors econòmics del Regne Unit

Des de la Conselleria Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball també s’ha preparat un estudi sobre els indicadors econòmics relacionats amb el Regne Unit en el qual s’exposa que les exportacions valencianes en 2017 van aconseguir els 2.586,9 milions d’euros, representant un 8,8% respecte al total de les exportacions de la Comunitat.

És el tercer país on més ha exportat en 2017 la Comunitat Valenciana, únicament superat per Alemanya i França.

Els productes més exportats són els vehicles (56%), cítrics (10,2%) i els ceràmics (6,9%). Respecte a les importacions valencianes del Regne Unit en 2017 van suposar 1.585,1 milions d’euros, representant un 6,1% respecte al total de les importacions valencianes.

ED’altra banda en la Comunitat Valenciana, durant el 2018, ha rebut 75.715 residents de nacionalitat britànica, sent el 31% del conjunt de britànics residents a Espanya. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia