Aquest dissabte, 19 de gener, serà una jornada inoblidable per a la secció infantil de la Falla Gran Via de l’Est de Bétera. Els màxims representants infantils d’aquesta comissió per a 2019 cobraran gran protagonisme, al costat de les falleretes i fallerets d’aquest exercici. La setmana passada va ser el torn per a la secció adulta de la Falla, la qual va ser l’encarregada d’encetar les presentacions que, al llarg d’aquests caps de setmana, aniran realitzant-se a l’auditori de la Casa de Cultura del municipi.

En aquest 50 aniversari de la Falla Gran Via de l’Est, hi ha uns 90 fallers i falleres infantils. Tal com vam fer la setmana passada amb els màxims representants de la secció adulta, Miguel Lucio Pérez i Pérez i Elena Herrera i Asensi, hui parlem amb els representants infantil per a conéixer-los millor i saber com estan a un dia de la seua presentació.

Lucía Pérez i Carbonell Fallera Major Infantil F.G.V. Est

Lucía Pérez i Carbonell tenia tan sols dos anyets quan va ser apuntada a la Falla Gran Via de l’Est, fent ja 8 anys d’aquell moment. Ella té l’honor de celebrar aquest 50 aniversari sent la màxima representant dels més menuts de la comissió. A més, té la sort de viure aquesta celebració estretament amb son pare, Miguel Lucio, qui és president d’aquesta falla des de fa dos anys.

Amb 10 anys d’edatLucía confessa que sempre ha volgut ser Fallera Major Infantil i que va ser una sorpresa molt gran quan l’elegiren perquè no ho esperava a hores d’ara. En aquest sentit, està molt contenta de representar a la falla aquest any d’aniversari, ja que és un any molt especial per a tots.

Per a ella és una responsabilitat molt gran el fet de representar a la seua comissió perquè, segons ens comenta, vol que aquesta estiga molt orgullosa de la seua Fallera Major Infantil.

La seua família suposa un gran suport per a ella, ja que l’ajuda en tot i els vol agrair que aquest somni s’haja fet realitat.

A un dia de la seua presentació ens explica que aquest moment l’està afrontant amb moltes ganes i alegria i espera disfrutar molt d’aquest dia tan especial, tot i que està un poquet nervioseta com és normal. Així mateix, diu que en els quatre dies de Falles no vol pensar, perquè vol disfrutar el present.

Dels seus quatre acompanyants d’aquesta màgica etapa ens detalla que Elena és molt afectuosa amb ella i s’ho passa molt bé al seu costat perquè sempre s’està rient. Quant a Lucio, no té paraules per expressar quan el vol, donat que és son pare i afirma que està molt contenta de poder compartir amb ell aquest any. Finalment, de Carles ens fa sabedors de què el coneix des que tenien 3 anyets perquè són companys al col·legi. I com a fet graciós ens descobreix que no para quiet un moment i ho passen molt bé junts.

Ara, Lucía desitja fervorosament que tots junts, acompanyant de tota la comissió, disfruten cada moment.

Carles Inglés i Arnal, President Infantil F.G.V. Est

Amb la mateixa edat que Lucía, 10 anys, Carles Inglés i Arnal també compleix el somni de representar a les xiquetes i xiquets de la Falla Gran Via de l’Est. Es podria dir que aquesta comissió l’ha vist nàixer i créixer, ja que Carles és faller els mateixos anys que té d’edat, justament l’endemà de Sant Josep.

Segons ens explica, ell sabia que dels xiquets de la falla podria ser enguany el President Infantil, però no era segur. Per tant, va ser una sorpresa la seua elecció. A més declara que, ja que està en la falla des que va nàixer, està molt content que aquest siga l’any en què represente als xiquets de la seua falla.

De moment confessa no estar massa nerviós, però sí tindre un poquet de vergonya. I és que encara no han anat a massa actes, però a partir del dissabte començaran amb l’agenda fallera. Així mateix, està inquiet esperant a les Falles perquè hi ha moltes coses noves.

Quant a la seua família ens detalla que li agradaria que sos pares i la seua germana estigueren durant tots els actes, però sobretot que l’acompanye son pare a les despertades per a tirar els petards.

També té paraules emotives per als seus quatre companys d’etapa. De Lucía, també ens comenta que va al seu col·legi i que és amiga seua i, per tant, es du molt bé amb ella. A Elena i Lucio els coneix perquè són amics de sos pares i aquest any tindrà molt de temps per a conéixer-los més.

Finalment, està molt segur que s’ho passarà molt bé amb tota la seua comissió i els avisa de què es preparen per a tirar molts petards.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia