En la vesprada i la nit del passat dissabte, 19 de gener, els coets van cobrar protagonisme a Bétera per a celebrar Sant Antoni. A partir de les 18.00 hores, començaven les diferents proves de coets de les penyes coeteres locals.

En primer lloc, era el torn per a Amics del coet, els quals van fer una xicoteta demostració de les diferents modalitats de cordà que hi ha en els diferents pobles: carro (cordà tradicional), canya de Benissanó i la de Bocairent, coetà i cordà actual.

Seguidament, era el moment per a Fogoners, al voltant de les 19.00 hores. Aquesta penya va fer una cordà tradicional, típica a Bétera, donants a conéixer modalitats que es porten a terme a altres localitats coeteres. Per a finalitzar, van fer una xicoteta coetà, disposant d’uns caixons perquè els participants encengueren i tiraren els coets lliurement, respectant les mesures de seguretat.

Els encarregats de tancar la prova de coets de la vesprada era Vol Lliure. En la seua coetà van participar 82 tiradors, entre elles sis dones. Per la celebració del 5é aniversari van preparar diverses sorpreses, on cal destacar l’espectacle inicial de llum i foc on van quedar reflectides les inicials d’aquesta penya.

Finalment, a les 23.30 hores, les Obreres i Majorals de 2019 començaven a aparéixer al recinte per a preparar-se i començar amb l’encesa de la foguera i la seua prova de coets. La segona Obrera fadrina, Mireia Fuentes, i la primera Obrera casada, Davinia Calero, van sumar-se a la seua colla de Majorals i van tirar també coets.

A continuació, deixem una fotogaleria d’imatges amb les diverses proves de coets.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia