La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha llançat l’aplicació mòbil de l’Agenda Cultural Valenciana. Aquesta App compta amb tota l’oferta cultural de la Generalitat arreu del territori valencià.

L’aplicació ja es troba disponible per a descarregar a l’App Store i a Google Play.

A més de la programació cultural dels espais dependents de la Generalitat, s’hi incorporaran progressivament les propostes culturals de la resta d’administracions públiques i dels espais privats valencians.

Per al conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “aquesta aplicació de l’Agenda Cultural Valenciana facilita l’accés a la ciutadania a informació d’espectacles, concerts, exposicions, fires, festivals o produccions. Gràcies a la geolocalització podrem estar al dia de tota l’oferta cultural de manera senzilla i directa”.

La primera pantalla de l’aplicació mòbil es divideix en cinc botons amb què es pot accedir a les principals funcionalitats: ‘Ací i ara’, ‘Quan’, ‘Què’, ‘Qui’ i ‘Busqueu’.

‘Ací i ara’ permet conèixer a l’instant allò que està programat segons la ubicació. Permet mostrar l’oferta cultural a partir d’una adreça concreta i un dia, a partir d’una ubicació GPS o bé per població. La funcionalitat ‘Quan’ mostra un calendari mensual on estan marcats els diferents esdeveniments culturals.

La secció ‘Què’ permet una consulta de l’oferta cultural segons la temàtica: arts escèniques, arts visuals, cinema i audiovisual, ciència, congressos, festivals, música, espectacles, etc.

En la pestanya ‘Qui’ es pot garbellar segons la institució organitzadora. Actualment podem trobar activitats culturals de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura, l’Institut Valencià d’Art Modern, el Museu de Belles Arts i el Palau de les Arts.

Finalment, l’aplicació mòbil ofereix un buscador on es pot filtrar per categories com data de realització, tipus d’activitat, entitat, edat recomanada i preu.

En cada fitxa d’activitat es pot trobar informació completa, una xicoteta descripció i també es poden comprar entrades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia