(EFE) Les efígies d’un valencià i una valenciana -batejats Pepet i Floreta, respectivament- protagonitzaran la imatge gràfica per als cartells de l’edició de les Falles de 2019. Aquestes imatges estan elaborades pel dissenyador i il·lustrador Dani Nebot, Premi Nacional de Disseny.

Segons ha informat l’Ajuntament de València, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; les falleres majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal; i el mateix dissenyador han descobert els diversos cartells en un acte celebrat en el Saló de Cristall del consistori davant la presència de professionals valencians del disseny.

Com en els últims anys, a més de la ciutat de València, els cartells i el material gràfic també es distribuiran per altres espais de l’àmbit nacional i internacional per a promocionar les Falles, i a més es difondran a través de diferents mitjans de comunicació i de les xarxes socials municipals.

El regidor ha explicat que Nebot s’ha encarregat de l’elaboració dels cartells oficials i de tot el desenvolupament gràfic per a identificar i comunicar els actes més rellevants de la festa, la qual cosa “suposa una gran oportunitat per a les Falles, que són el major festival d’art públic del món i mereix comptar amb els més grans artistes”.

Per a Fuset, “comptar amb Nebot és una oportunitat per a continuar captant l’atenció de nous públics, més enllà dels qui ja coneixem i volem les Falles”.

Així mateix, l’edil ha assenyalat que l’objectiu dels últims anys era “dotar-nos d’una campanya de comunicació global que ens permeta cridar l’atenció sobre una gran pluralitat d’aspectes de la festa de manera artística, respectuosa amb la tradició i adaptada a les necessitats del segle XXI”.

Per part seua, l’artista ha explicat que el cartell, en les seues dues versions, reprodueix sengles efígies de valenciana i valencià “com a protagonistes actius o passius, però indispensables, de la festa de les Falles”, amb que tots els anys rebem la primavera.

Les dues figures “representen a tota la ciutadania i, en la seua simplicitat, pretenen transmetre els valors que tota festa vol difondre: cordialitat, alegria, diversió, sorpresa”, ha apuntat Nebot.

Està previst retallar la silueta i reproduir els cartells amb una estructura *autoportante per a usar-los com a elements de senyalització dels diferents espais on tenen lloc els diversos actes.

Nebot ha explicat que la imatge dissenyada per a aquestes Falles 2019 “és una promesa de diversió, d’alegria, de convivència, i vol ser un homenatge als autèntics protagonistes de la festa, a cadascuna de les persones que habiten aquesta ciutat, els amfitrions, i cadascuna de les quals ve de fora a gaudir-les amb nosaltres”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia