La regidoria municipal de Joventut de l’Ajuntament de Bétera ha informat de la convocatòria de precandidats/es per a inscriure’s en el programa Jove Oportunitat “JOOP”.

Jove Oportunitat és un programa per a joves d’entre 16 i 21 anys que ni estudien ni treballen amb l’objectiu de poder accedir a un lloc de treball de qualitat o reintegrar-se de nou al sistema educatiu. Mitjançant la figura d’un o una coach que serà responsable del grup, les persones usuàries milloraran les seues habilitats socials individuals i amb grup i construiran un projecte professional amb formació útil i pràctica i visites a grans empreses de 17 famílies professionals diferents.

Alguns van completar l’ESO, altres no, alguns inclús van iniciar el batxillerat o una FP però cap ha aconseguit obtindre almenys un títol de tècnic mitjà. Fora del sistema educatiu i amb poques expectatives en el mercat laboral, són jóvens que es troben travessant un moment d’incertesa en les seues vides.

L’objectiu és aconseguir que estos xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà. Però, prèviament, necessitaran una intervenció que treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida. La eina pedagògica: el coaching actitudinal, en grups d’entre 8 i 15 participants.

El programa també els proporcionarà orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, però des d’un enfocament absolutament pràctic: per mitjà de la visita a 20 empreses d’acollida, on els mostraran el treball real a què porta cada titulació de la FP.

Es tracta de que, en una d’aquestes visites, els xics i xiques de Jove Oportunitat descobrisquen la seua vocació. I eixe descobriment els proporcionarà l’energia necessària per a prendre la decisió de tornar als estudis.

Per a aquells jóvens que no hagueren titulat l’ESO, JOOP els oferix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d’accés a la FP de grau mitjà. Per als altres joopers del grup, es realitzaran sessions de refresc acadèmic, que els permetran, al curs següent, enfrontar-se a la volta al sistema educatiu amb majors possibilitats d’èxit.

El curs Jove Oportunitat es porta a terme entre els mesos de febrer i juliol, en sessions de 4 hores diàries. A més, per a tutoritzar la reentrada en el sistema educatiu, es realitzaran reunions mensuals del grup amb el seu coach entre setembre i febrer del curs escolar següent.

En definitiva, es tracta d’una gran oportunitat. Les places són limitades i les preinscripcions es poden fer fins al 10 de febrer, a través del correu  juventud@betera.esi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia