(EFE)El temporal de vent que afecta en les últimes hores a la Comunitat Valenciana, amb ratxes que han aconseguit els 121 quilòmetres per hora a Xiva, ha obligat al tancament de col·legis a Elx i de parcs i jardins a València.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, la Comunitat Valenciana es troba aquest dimecres i dijous en alerta taronja per vents de l’oest i nord-oest que poden aconseguir ratxes de fins a 110 quilòmetres per hora.

Les temperatures mínimes de la passada matinada, a causa del vent de ponents, han augmentat fins a deu graus i han oscil·lat entre un i onze graus.

Com a conseqüència del temporal de vent, en les últimes hores s’han aconseguit 121 km/h a Xiva; 109 km/h en Benitatxell; 105 km/h a Alcoi; 103 km/h a Xixona; 100 km/h a La Font de la Figuera i Catí; i 93 km/h a Cortes de Pallars, segons fonts d’Emergències, que han indicat que de moment no s’han produït incidents.

A Elx s’ha decidit el tancament del CEIP El Palmerar, l’IES La Torreta, el Conservatori de música i Jesuitinas per estar enclavat en un entorn de gran quantitat de palmeres, segons fonts municipals.  A més, durant aquest dimecres se suspenen a Elx les activitats esportives a l’aire lliure en totes les instal·lacions esportives municipals, i només hi haurà activitat en pavellons i piscines cobertes.

A la ciutat de València, l’Ajuntament ha decidit tancar al públic els parcs i jardins amb tanca al voltant, com els de Vivers o els de Monforte, per l’alerta de fort vent. També romandran tancats el parc de l’Oest, parc d’Orriols, Jardí de Polifil, parc de Marxalenes, Els Herpèrides, jardí Antoni Suàrez; Benicalap, Aiora, jardí Professor Antonio Llombart, Rafael Cort, Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo, La Rambleta, Alfred Candel i plaça del Cedre.

Segons Aemet, les temperatures mínimes a la província de Castelló han sigut d’1 grau a Castellfort; 4 a Sogorb; 7 a Vinaròs; i 8 en la capital castellonenca.
A la província de València s’han mesurat 2 graus a Utiel; 8 a Manises; 9 a Xàtiva (deu més que ahir) i en la capital valenciana; i 10 a Oliva i Polinyà del Xúquer. A les comarques del sud, els termòmetres han arribat als 5 graus al Pinós; 10 en la capital alacantina; i 11graus a Xàbia i en la pedania il·licitana del Altet.

D’altra banda, segons Aemet, a Bétera la ratxes de vent bufaran fins a les 18.00 hores aconseguint dónes els 30 a 20 km per hora. A partir de les 18 hores, serà de 15Km/hora. Aixi mateix, quant a les temperatures la mínima serà de 8 graus i la màxima de 18 graus centígrads.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia