Des de fa dues setmanes, les Falles de Bétera han iniciat la seua agenda amb les presentacions de les distintes comissions de la localitat. La Falla Gran Via de l’Est va ser la primera a presentar als seus màxims representants, primer a la secció adulta i després a la secció infantil. Ara, aquest dissabte 25 de gener, serà el torn per a la Falla Gran Via del Sur. Els quatre màxims representants d’aquesta comissió per a l’any 2019 viuran el seu gran dia.

L’equip de Betera.com també ha volgut parlar amb ells i conéixer-los millor. D’aquesta manera, Adriana, Marieta, Vicente Manuel (conegut per tots carinyosament com ‘Rullo‘) i Iván ens han atés molt amablement i transmés com se senten a hores d’ara.

Vicente Manuel Miret i González (Rullo), President de la F.G.V. Sur

Conegut per tots, de manera afectuosa, com RulloVicente Manuel Miret i González porta tota una vida dedicada a la seua falla. Concretament, són 34 els anys de faller a la Falla Gran Via del Sur. De fet, segons ens conta ell mateix, l’any passat va rebre la màxima distinció de Junta Central Fallera. Aquesta màxima distinció és el bunyol d’or en fulles de llorer i brillants. I és que tan sols tenia 5 anyets quan els seus pares van apuntar-lo a aquesta comissió. En aquest sentit, Rullo declara que amb l’esperit faller es naix i és una cosa que es porta a les venes i qui ho sent de veres sap que és indescriptible.

Mirant al passat, el President d’aquesta Falla recorda que sent molt menut li agradava molt l’ambient de tirar petards, veure la ‘Plantà’ al carrer, com creixia el monument en la grua, anar a les ‘despertaes‘, vestir-se per a tots els actes, veure cremar la falla i esperar 365 dies per tornar a sentir aquest sentiment tan especial.

Ja fa 18 anys que porta exercint el càrrec de president, de manera consecutiva. Tal com menciona aquest, la idea va sorgir inesperadament. Doncs, la Falla no passava pel millor moment i el president anterior deixava el càrrec. Així, van eixir en 3 mesos dos presidents distints que no van voler continuar i, finalment, gràcies a la que hui és la seua dona ( José) i la seua germana (Isabel), el van animar i ajudar a ser ell qui portara a terme aquesta funció.

Rullo, ens confirma que aquest és un càrrec de molta responsabilitat, ja que primer cal triar un grup de treball i encertar. No obstant això, ens assegura que
gràcies a Deu té el millor grup de treball que hi ha pogut tindre. A més a més, ens explica que ser president és molt sacrificat i s’ha de tindre les idees clares, són moltes hores dedicades i a vegades complicades, ja que s’ha de deixar la família de costat molts dies i, en els moments difícils que sempre hi ha, són un gran suport i de gran ajuda. En aquest aspecte, ens declara orgullós que li deu la vida a la seua dona i que sempre li estarà molt agraït.

D’altra banda, cal recordar que Rullo va tindre l’honor de ser ja el president del 25 aniversari d’aquesta comissió i ara ja estan a les portes del 40. Aquests anys han passat molt de pressa, veritat? En aquest sentit, Vicente Manuel ens confessa que durant aquell 25 aniversari va sentir molta alegria per què ningú donava un duro per ell ni la seua directiva en els principis de presidència i arribar a aquest 25 aniversari va ser tot un repte complit i satisfacció màxima de què les coses, a poc a poc, s’estaven fent molt bé perquè els principis van ser duríssims per a ells. A més, com a curiositat, també cal mencionar que en aquest 25 aniversari, Adriana (qui hui és Fallera Major 2019) era la Fallera Major Infantil de l’any 2005 i s’acomiadava aquest any. D’aquesta manera, hui la vida els ha tornat a donar l’oportunitat de compartir el regnat de nou, i Rullo està convençut de què ho van a disfrutar molt.

Quant a l’arribar al 50 aniversari seguint com a president ho veu molt lluny i difícil, ja que pensa que s’ha de donar sàlvia nova a les coses, renovar-se i rebre noves idees. Per tant, ell viu el dia a dia i no sap que passarà demà.

Finalment, Rullo sols té paraules d’agraïment per als seus tres acompanyants d’aquest 2019 i espera compartir molts bons moments amb ells i amb tota la seua comissió.

Adriana Llistó i López, Fallera Major de la F.G.V. Sur

Per la seua banda, Adriana Llistó i López forma part de la comissió de la Falla Gran Via del Sur des dels 8 anys. Tal com ja recordava Rullo, va ser Fallera Major Infantil l’any 2005, any de la seua comunió i del 25 aniversari de la comissió. Aquest any era més especial, si cap, perquè el President Infantil era el seu cosí Carlos. I és que, Adriana ens comenta que aquest és com el seu bessó i fa que cada moment compartit amb ell siga únic.

Des de que era menuda, Adriana sempre volia ser la màxima representant de la falla, però la veritat que ser aquest any 2019, ha sigut una sorpresa, segons detalla. Així, explica que es va sorprendre molt al veure a tots els seus amics, família i comissió a sa casa, i que es va emocionar molt quan li digueren que si volia ser la seua Fallera Major. En definitiva, confessa que per a ella és un somni fet realitat.

Ser Fallera Major també suposa temps i responsabilitat. Per aquest motiu, és importantíssim per a Adriana comptar amb el total suport de la seua família i dels seus amics. D’aquesta manera li dóna les gràcies a totes i tots per estar sempre en tots els moments, en especial als seus pares i germans per ajudar-la i estar sempre al seu costat, fent-li complir els seus somnis.

Aquesta jove se sent molt il·lusionada i amb molta responsabilitat, però assegura que s’esforçarà al màxim en tot, per poder representar amb orgull a la seua comissió. Tot i que indica que no és una persona molt nerviosa, declara que el que té ja són ganes de començar les Falles de l’any 2019.

Quant als seus representants, també té paraules de gratitud per a tots. De Rullo diu que el coneix des de xicoteta i la veritat que de la mateixa forma que la fa rabiar, menciona que és un gran suport per a ella, ja que l’ajuda en tot. Quant a Marieta, aquesta és la seua nineta. A més, com a altra curiositat, és la filla de Maria Cáceres, amb qui va compartir el càrrec de Fallera Major Infantil, quan Maria era Fallera Major. Per tant, amb elles té una unió molt forta i especial. Està molt convençuda de què amb la seua dolçor, Marieta serà una super fallera major infantil. Igualment, Iván és el seu altre ninet. Aquest va començar amb timidesa pero a poquet a poquet estan compartint molts bons moments i assegura que serà un impressionant President Infantil.

Finalment, comenta que no podria triar a altres millors representants com són aquests.

Quant a ser Fallera Major del poble, seguint els passos de  José o Omayra, diu que de moment ni s’ho ha plantejat, perquè la seua gran il·lusió era la de representar a la seua comissió de la qual ha format part des de ben xicoteta i aquest somni el complirà.

Marieta Navarro i Cáceres, Fallera Major Infantil de la F.G.V. Sur

Marieta és la més menuda dels quatre representants. Amb 9 anys, aquest dissabte serà presentada com a Fallera Major Infantil de 2019 de la Falla Gran Via del Sur. Sa mare (María Cáceres) la va apuntar a aquesta falla abans de nàixer. Per a ella també va ser una gran sorpresa la seua elecció, però està molt contenta d’aquesta decisió i està molt il·lusionada de representar a la seua comissió. Al mateix temps, reconeix que és un càrrec amb molta responsabilitat, però que gràcies a l’ajuda dels seus familiars es fa més fàcil. Els seus pares, que també són fallers, l’ajuden sempre en tot i estan al seu costat, segons ens comenta la mateixa Marieta.

Marieta no està nerviosa d’aquest dissabte i té moltes ganes que arribe aquest dia i les Falles perquè pensa que ho passarà molt bé i eixirà tot com cal. A més a més, creu que amb Adriana, Iván i Rullo forma un bon equip. D’altra banda, espera disfrutar amb la seua comissió infantil i la resta de falleres i fallers aquest moment tan màgic i dóna les gràcies a tots per confiar amb ell i estar al seu costat.

Iván Carrasco i Valls, President Infantil de la F.G.V. Sur

Finalment, Iván Carrasco i Valls té 11 anys i porta, igual que Marieta, a la seua comissió des d’abans de nàixer. Per tant, mai millor dit, es podria dir que porta tota una vida. I és que la seu germana i els seus pares també formen part d’aquesta agrupació.

Ser president de la seua falla era un somni que s’està fent realitat, però a la vegada també ha sigut una sorpresa perquè ens explica que ell no sabia res.

Per ell, ser el President Infantil de la seua comissió suposa un gran càrrec i responsabilitat, ja que representa a tots els menuts de la Falla Gran Via del Sur. En aquest sentit, vol donar-li les gràcies als seus pares per haver-lo presentat i fer que es complira un dels seus grans somnis.

Iván se sent amb molta il·lusió perquè és faller d’aquesta falla des que va nàixer i l’ha vist créixer. Per a ell, aquest càrrec és un privilegi, ja que tots no poden complir aquest somni tan especial.

Ara se sent un poc nerviós, però espera aquest dissabte amb moltes ganes i molta alegria. Així mateix, també espera les pròximes falles, ja que té moltes ganes de disfrutar-les juntament amb la seua comissió. A més, està molt content de representar aquest 2019 al costat de Rullo, Adriana i Marieta i espera disfrutar al màxim de cada acte amb ells i passar un any inoblidable.

També té paraules per als seus fallerets i fallerets, així com comissió en general. I és que espera representar-los molt bé allí on vaja i vol que passen tots junts unes falles úniques i inoblidables.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia