El passat dissabte, 26 de gener, va tindre lloc un dels moments més esperats per a la Falla Gran Via del Sur, la presentació de tota la seua comissió (infantil i adulta) i els seus màxims representants per a 2019.

Al voltant de les 17.00 hores, l’auditori de la Casa de Cultura s’omplia de falleres i fallers, familiars, amics, autoritats municipals i màxims representants del món faller local per a presenciar aquest acte.

Allí, van ser nomenats els fallers i falleres que formen part d’aquesta agrupació. En primer lloc, la senyera i l’estendard arribaven a l’escenari i, posteriorment, era el torn per a presentar als més menuts de la comissió. Aquesta primera part va ser presentada per Àngela Carrasco i Valls (germana del President Infantil 2019) i Sara Llistó i Matamoros (cosina de la Fallera Major 2019). Per a rebre al grup infantil, entraven a escena la Fallera Major Infantil 2018, Claudia Hernandez i Asensi i el President Infantil 2018, Jose Vicente Ortiz i Miret.

Una vegada tots nomenats, es donava pas a rebre al President Infantil 2019, Iván Carrasco i Valls i la Fallera Major Infantil de 2019, Marieta Navarro i Cáceres, acompanyada per la seua cort entre forts aplaudiments. L’emoció es palpava en els seus rostres. Després que Claudia i José Vicente els feren entrega de la seua banda i faixí, respectivament, es dirigien dins l’escenari per a col·locar-se al centre del seu grup de falleres i fallers per a esperar al grup dels adults.

Després d’aquesta primera part, el protagonisme era per als fallers adults d’aquesta falla. Ara eren Ana María Garijo i Martín, Fallera Major 2019, i Vicente Manuel Miret i González (Rullo), President de la comissió, qui pujaven a l’escenari per a rebre a tot el seu grup de falleres i fallers. Aquesta segona part era conduïda per Paola Valerio i Pastor i Javier Herrero Muruaga.

Una vegada també nomenats tots, es donava pas a rebre la Fallera Major de 2019, Adriana Llistó i López, acompanyada per la seua cort. Després que Ana María li fera entrega de la seua banda, es dirigia també dins l’escenari per a col·locar-se al costat de Marieta. Una vegada tots col·locats, s’obria el teló perquè els allí presents pogueren disfrutar de l’estampa fallera que hi havia dalt l’escenari.

Seguidament, després dels balls tradicionals, era el moment per als diversos Mantenidors. En primer lloc, pujava el mantenidor d’honor Juan Antonio Batlle, posteriorment Celia Roca com a mantenidora de Marieta i Carles Llistó (cosí d’Adriana) com a mantenidor d’Adriana. Els tres van tindre paraules molt emotives i especials per a les màximes representants, així com per a la comissió. La nostàlgia estava a flor de pell durant el parlament dels màxims representants 2018 (Claudia, José VicenteAna María i Rullo), emocionant també a tots els assistents.

Tampoc va faltar la recepció d’algunes falles convidades, les Obreres i Majorals 2019 i les Falleres Majors de Bétera 2019. La comissió va finalitzar la vetlada amb el seu tradicional sopar de gala, on la diversió no va faltar.

El pròxim dissabte 2 de febrer serà el torn per a la presentació de la Falla la Barraca.

A continuació, adjuntem una gran fotogaleria amb les imatges més màgiques de la jornada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia