La Policia Local de Bétera no sols vetla per la nostra seguretat patrullant els carrers, sinó que el seu treball va molt més enllà en diversos aspectes. Un dels vessants on també realitza part de la seua tasca és a l’educació. En algunes ocasions, els agents es desplacen cap a les aules per a parlar i informar d’aspectes importants de la nostra vida diaria. Així, solen tractar temes com la seguretat viaria, la drogaddicció o el bullying. En aquest sentit, aquests dies han estat amb els alumnes de primer de l’ESO de l’IES Les Alfàbegues de Bétera parlant sobre bullying.

Es considera bullying o assetjament escolar el maltractament físic i/o psicològic deliberat i continuat que rep un xiquet per part d’un altre o uns altres, que es comporten amb ell cruelment amb l’objectiu de sotmetre’l i espantar-lo, amb vista a obtindre algun resultat favorable per als assetjadors o simplement a satisfer la necessitat d’agredir i destruir que aquests solen presentar. El bullying implica una repetició continuada de les burles o les agressions i pot provocar l’exclusió social de la víctima.

Precisament, fa uns dies es va publicar als mitjans de comunicació que un estudi realitzat en el King’s College de Londres, al Regne Unit, ha descobert que una exposició contínua a l’assetjament durant l’adolescència pot provocar canvis físics en el cervell i augmentar la probabilitat de patir una malaltia mental. Els investigadors del Regne Unit van mesurar àrees del cervell d’adolescents quan tenien 14 i 19 anys. D’aquests últims, aquells que havien patit assetjament escolar crònic van presentar una disminució de les àrees cerebrals del nucli caudat i el putamen, que els investigadors van associar a uns majors índexs d’ansietat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia