L’Ateneu de Bétera ha tornat a organitzar una nova edició de Passejades per la Calderona per al pròxim diumenge, 3 de febrer. D’aquesta manera, la pròxima ruta de senderisme consistirà en la volta i pujada a la Mola de Segart. Aquesta ruta és de 8 quilòmetres, amb una duració de tres hores i mitja, aproximadament. El trajecte és el següent: Segart, Mola de Segart, GR-10, font del Campaner i Segart.
L’eixida serà al voltant de les 09.30 hores, des de l’esplanada de l’Albereda de Bétera per on es troba el Restaurant Fusió. Qui desitge anar de manera independent, deurà estar a l’Ajuntament de Segart a les 10.15 hores, ja que s’anirà en cotxes propis fins a Segart.

Per a l’ocasió, caldrà dur roba còmoda, botes de muntanya, bastó, gorra, esmorsar i aigua.

La Mola de Segart és una muntanya comunament coneguda com La Mola de 566 metres d’altitud, (segons l’I.G.N.). Aquesta es troba al parc natural de la Serra Calderona, en el terme municipal de Segart.

Aquest és un cim emblemàtic, tant per la seua peculiar forma, que es reconeix des de qualsevol punt des del qual li l’observe, com passa amb el Penyagolosa, com també per la seua entranyable influència en el senderisme valencià.

Des del seu cim hi ha una excel·lent vista, tant de les muntanyes que l’envolten, com del mar Mediterrani tan pròxim que sembla que es puga tocar.

El seu cim alberga un vèrtex geodèsic, així com una taula d’orientació que ens indica cadascuna dels cims que des de la Mola s’albiren. Aquesta taula d’orientació la va instal·lar el Centre Excursionista de València l’any 1971, en commemoració del XXV aniversari de la seua fundació.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia