Entregarà una carta de la Cooperativa Agrícola de Bétera a Jean-Claude Juncker, President de la Comissió Europea

La veu de la Cooperativa Agrícola de Bétera arribarà a Brussel·les. I ho farà de la mà de l’edil Pedro Gallén, qui forma part d’una delegació de càrrecs públics i d’afiliats d’Amb tu Som Democràcia, encapçalats per quatre diputats i el seu President Nacional, José Enrique Aguar, els qui estaran dos dies en la capital de la UE.

Entre la documentació que Pedro Gallén porta a Brussel·les està un escrit de la Cooperativa Agrícola de Bétera que se li entregarà a la eurodiputada Carolina Punset y a Jean-Claude Juncker, President de la Comissió Europea, en defensa de la citricultura valenciana i sol·licitant mesures concretes.

En aquesta carta posen de manifest el difícil moment per als cítrics derivat de les males condicions climatològiques d’aquesta campanya i de la competència de les taronges d’altres països, com Sud-àfrica, l’Argentina, l’Uruguai i Paraguai. A això s’afig la dificultat de transportar les mercaderies per la vaga dels ‘jupetins grocs’ a França, la qual cosa ha provocat una reducció dràstica de comandes i que molta fruita s’haja quedat en els arbres sense recollir.

La Cooperativa Agrícola de Bétera té 4000 socis del municipi i de Camp de Túria, i en temporada genera 300 llocs de treball addicionals, per a facturar 11 milions d’euros anuals, i han demanat l’ajuda d’Amb tu Som Democràcia per a portar la seua veu a Brussel·les.

En la seua carta qualifiquen la situació de “summa gravetat” i creuen que els efectes nocius seran pitjors en els pròxims anys per a un sector que genera milers d’ocupacions en el territori, especialment en zones rurals. També asseguren que des del punt de vista mediambiental “ens irrita veure com la Unió Europea ha obert el seu mercat a tercers països on les exigències en aquesta matèria són infinitament menors a les quals tenim nosaltres”.

Per això sol·liciten a la Comissió Europea: ajudes de minimis, un pla de reestructuració per a les parcel·les inundades, retirada de la fruita per a alleujar el mercat en fresc, renegociació d’acords comercials amb tercers països, establiment de la clàusula de salvaguarda mentre es negocia amb aquests països, exigència recíproca d’utilització dels mateixos productes fitosanitaris, i la implicació dels nostres representants polítics.

Amb tu Som Democràcia ja va portar les reivindicacions del camp valencià al Parlament Europeu el mes d’octubre passat, molt abans de les mobilitzacions d’aquest mes, i ha reclamat incessantment les mesures necessàries per a salvaguardar al camp valencià, motor de l’economia de la regió.

Comunicat de premsa: Contigo somos democrácia
Imprimir article
Comenta aquesta notícia