De l’11 al 15 de febrer Bétera acollirà l’exposició “XX Científiques“. Aquesta mostra està organitzada per l’Associació de Ciència i Tecnologia de Bétera (ASSTEC) en col·laboració amb FEDAVIC (Federació Valenciana de Divulgació Científica) i l’Ajuntament de Bétera. Aquesta exposició podrà ser visitada en horari de 18,00 a 19.30 hores a l’Antic Ajuntament de la localitat.
La mostra recorre el que van fer i estan fent les dones per la ciència i situar-les al lloc que els correspon no només en la ciència, sinó en tots els racons de la societat a través dels seus mèrits i els seus èxits.
Aquesta iniciativa pretén mostrar la contribució de les dones al món del progrés científic i la tecnologia, àmbits pels quals han passat desapercebudes, invisibles tant elles com les seues recerques, descobriments, invents i, fins i tot, patents. Un sector del qual han estat desplaçades a causa de diversos factors, que troben com a nucli comú la construcció tradicional androcèntrica de la ciència, l’ordre social patriarcal i, com a resultat de tot açò, la discriminació per raó de sexe.
No obstant els obstacles, la presència i contribució de les dones en aquestes àrees ha sigut quantitativament i qualitativament molt important. Tan important que resulta excepcional la referència a elles en els llibres. És freqüent, la seua absència absoluta en els textos formatius.
Les dones han recorregut un llarg i dur camí per a defensar el seu dret a la igualtat. Aquesta mostra pretén valdre que les dones, al llarg de la història, han anat molt més enllà del que sabem.
En aquesta exposició es descobriran dones, algunes avançades a la seua època, que han sigut clau en el camp científic i de la tecnologia. Dones que han de servir d’exemple i de model per a obrir la ment de la societat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia