L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obert el programa de camps de voluntariat juvenil, dins de la campanya ‘Viu la solidaritat 2019′. Aquesta iniciativa permet que les persones joves realitzen un voluntariat en projectes tant en la Comunitat Valenciana, en altres comunitats autònomes i en països estrangers en tres convocatòries: primavera, estiu i hivern, d’acord amb les bases publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).
Tota la informació detallada es pot trobar en el següent enllaç: www.ivaj.gva.es/viu-la-solidaritat.

Els camps de voluntari juvenil reuneixen joves de diferents procedències que es comprometen de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació. La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d’aprenentatge intercultural.

En 2018, un total de 560 joves de la Comunitat Valenciana van participar en ‘Viu la Solidaritat de l’IVAJ’; 292 joves ho van fer en camps en la Comunitat i 268 en l’intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional.

L’objectiu de ‘Viu la Solidaritat‘ és facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat. Un bon exemple és l’experiència recollida en el blog de l’IVAJ sobre el Camp Diverteix-te.

Per a la campanya 2019 s’estableixen tres convocatòries: la convocatòria A correspon als camps a la primavera, que es realitzaran entre el 19 al 28 d’abril de 2019 i tindran una duració de 9 dies naturals; la convocatòria B de camps a l’estiu, que es realitzen preferentment en els mesos de juliol i agost, seran de tipus social, de restauració arqueològica i relacionats amb activitats mediambientals i culturals amb una duració entre 10 i 15 dies.

Els camps organitzats en altres comunitats autònomes i pel SVI es desenvoluparan, preferentment, durant els mesos de juliol i agost i la duració dependrà de la comunitat autònoma o entitat organitzadora de cada camp.

Finalment, la convocatòria C, els camps d’hivern, es desenvoluparan entre el 26 de desembre de 2019 i el 4 de gener de 2020 i tindran una duració de 9 dies naturals.

La inscripció per a la convocatòria A de primavera es realitzarà de l’11 al 28 de febrer en la seu de l’IVAJ del carrer Hospital, 11 de València i en les unitats territorials de l’IVAJ d’Alacant i de Castelló,

Per a la convocatòria B d’estiu. la preinscripció es realitza des de les 9 hores del 25 de febrer fins a les 14 hores del 5 d’abril de 2019 en el formulari publicat en el web de l’IVAJ, en l’adreça següent: www.ivaj.gva.es/viu-la-solidaritat.

Posteriorment, la inscripció, a partir del 16 d’abril es realitzarà, per ordre entre les persones preinscrites, a partir del número que determine el sorteig que se celebrarà en acte públic el dia 9 d’abril de 2019, a les 10.00 hores en la seu de l’IVAJ (carrer de l’Hospital, 11, de València). La inscripció es podrà realitzar en la seu de l’IVAJ de València i en les unitats territorials de l’IVAJ d’Alacant i de Castelló, a partir del dia 16 d’abril de 2019.

Per als camps d’hivern, la inscripció es realitzarà en la seu de l’IVAJ de València, i en les unitats territorials de l’IVAJ d’Alacant i de Castelló, de l’11 al 29 de novembre de 2019.

L’IVAJ és el responsable de l’organització de les activitats que es desenvolupen en la Comunitat Valenciana. A més, l’intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional, adscrit a l’Institut de la Joventut, permet a joves de la Comunitat inscriure’s en activitats de caràcter nacional i internacional.

La relació de places i projectes dels camps de voluntariat juvenil en la Comunitat Valenciana s’exposaran, com a mínim, cinc dies abans de l’inici del procés d’inscripció en les seus de les oficines de l’IVAJ d’Alacant, de Castelló de la Plana i de València, així com en el lloc web de l’IVAJ.

La relació de places i projectes dels camps de voluntariat juvenil en altres comunitats autònomes i a l’estranger s’exposaran en les seus de les oficines de l’IVAJ d’Alacant, de Castelló de la Plana i de València, així com en la web de l’IVAJ, www.ivaj.gva.es/viu-la-solidaritat, a mesura que es vaja disposant d’aquestes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia