Queden menys de 24 hores perquè la Falla La Barraca de Bétera visca el seu gran dia. I és que demà dissabte, 1 de febrer, aquesta comissió fallera, formada per 46 infantils i 143 majors, portarà a terme la seua presentació. Al voltant de les 17.00 hores. L’Auditori de la Casa de Cultura de Bétera acollirà aquest acte ple d’il·lusió i emoció, sobretot per a Alba, Mireia, Alejandro i Francisco Miguel. Aquest, són els màxims representants de la Falla La Barraca 2019. Tal com estem fent amb totes les falles locals, betera.com també ha parlat amb ells, per a conéixer millor com estan a hores d’ara.

President de la Falla La Barraca, Francisco Miguel Sandiego i Campos

Francisco Miguel Sandiego i Campos és un apassionat de les Falles. Porta des de l’any 2008 sent faller de La Barraca i al càrrec de la presidència està des de l’any 2012, concretament 8 anys. Tot i que és un càrrec de responsabilitat i temps, declara que amb el suport de la família, la parella i la directiva es du tot a terme.

Aquest ens dóna a conéixer com serà la presentació d’aquest dissabte. En aquest sentit, ens informa que serà molt emotiva, donat que se li farà un homenatge al faller ja desaparegut Iván Doñate. A més, hi haurà unes quantes sorpreses més.

Quant als seus companys d’aquesta etapa, com a curiositat, cal mencionar que Mireia és la seua parella. Després, a Alba la coneix des de l’any 2008 i diu que és reservada però molt simpàtica. Finalment, amb un somriure ens explica que Alejandro és més inquiet i roder i és prou difícil fer-li una sorpresa perquè de seguida vol saber-la.

Francisco Miguel està molt agraït a tota la comissió pel seu treball i suport.

Fallera Major de la Falla La Barraca, Mireia Calvo i Monteagudo

Mireia Calvo i Monteagudo es fallera des de l’any 2009, fent ara 10 anys d’aquell moment. Mireia no s’esperava ser Fallera Major de La Barraca, donat que ja havia sigut abans. De tota manera, aquesta segona vegada també l’espera amb il·lusió i gànes. En aques sentit, destaca l’il·lusió que tenen els més menuts de viure aquest moment, transmitint-li aquesta mateixa alegria a ella. Com ja hem mencionat abans, Mireia és parella del President, Miguel Sandiego, i, per tant, el suport en aquesta etapa és màxim per a ella. A més, compta amb tota l’ajuda de familiars i amics. Com a anècdota ens conta que, encara que tal vegada per als del voltant siga més liós, tant per a ella com per Francisco Miguel no és cap mal de cap el que ambdós siguen els màxims representants, ja que ho porten tot molt coordinat. Quant a la presentació, tot i que sap que aquest dia un poquet de nervis és normal tindre’n, està bastant tranquila.

D’altra banda, es mostra molt alegre de poder compartir aquests moments amb Francisco Miguel, Alba i Alejandro. Així, ens diu que Alejandro és un amor, i se li veu sempre amb moltes gànes de saber com va a ser tot i dur-ho tot endavant. D’Alba ens comenta que és més timideta, però molt carinyosa i dolçeta i es note que ho du a la sang. De Francisco Miguel no té suficients paraules, ja que amb la mriada diu tot el que suposa per a ella.

Mireia, vol també animar a totes les falleres i fallers de la comissió a que disfruten de les Falles des del moment zèro (a ajudar, a vestir-se, a la festa…) ja que són quatre dies i s’està tot l’any esperant-los i cal disfrutar-los al màxim.

Fallera Major Infantil de la Falla La Barraca, Alba Broseta i Martínez

Amb 12 anys, Alba Broseta i Martínez és fallera des que va nàixer. Per tant, porta el color roig, color identificatiu de La Barraca, a la sang. Aquesta xiqueta està molt contenta d’haver sigut elegida Fallera Major Infantil 2019 i li dóna les gràcies als seus pares, iaios i ties per tota l’ajuda que li estan oferint. Del seus presidents i la seua Fallera Major, ens assegura dur-se molt bé amb ells. També té paraules per als falleres i falleretes que representa, a qui desitja que s’ho passen molt bé al seu costat. Ara, espera amb gànes l’arribada d’aquest dissabte, deixant-se els nervis a casa.

President Infantil de la Falla La Barraca, Alejandro El Guelay i Izquierdo

Alejandro El Guelay i Izquierdo és qui menys anys porta com a faller dels quatre representants, però les Falles les viu també intensament. Després de 3 anys sent faller de la Falla La Barraca, aquest jove d’onze anys, s’esperava a mitjes el representar la seua comissió en 2019. I és que segons ens conta ell mateixa, ell desitjava representar la Falla aquest any, però pensava que anava a ser un altre falleret. Finalment, al mes d’agost, mentre assajava per als playbacks de les festes d’estiu va assabentar-se de que podria veure el seu somni complit. I és que Alejandro està molt content de representar a les falleretes i fallerets de La Barraca. Ara, ens confessa estar un poc nerviós per la presentació, més que per altra cosa. No obstant això, sap que tot eixirà molt bé.

D’altra banda ens indica que sa mare ha sigut un suport molt important perquè tot isca endavant i la resta de la família es bolque en el somni d’Alejandro.

Alejandro també ens parla del alltres tres representants, confirmant-nos que la rel·lació entre ells és molt bona perquè tots es duen molt bé entre ells. Finalment, desitja que la seua comissió disfrute molt amb ell d’aquest exercici i que siguen les millors Falles per a totes i tots.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia