L’emoció va estar present des del primer minut a l’acte de presentació de la Falla La Barraca. Aquest va tindre lloc el passat dissabte, 02 de febrer, a l’Auditori de la Casa de Cultura. Al voltant de les 17.00 hores començava l’esdeveniment amb un xicotet homenatge al faller ja desaparegut Iván Doñate, mitjançant una projecció audiovisual. Posteriorment, es donava la benvinguda a la real senyera valenciana i a l’estendard de la secció infantil per a rebre als màxims representants infantils de l’any 2018, la xiqueta Alba Aznar i Zaragozá i el xiquet Albert Zaragozá i Aloy. Una vegada en l’escenari, aquests joves rebien els seus successors per a 2019, la xiqueta Alba Broseta i Martínez i el xiquet Alejandro El Guelay i Izquierdo. La Fallera Major Infantil 2018 va ser l’encarregada de ficar-li la banda a la Fallera Major Infantil 2019, com també va fer el President Infantil 2018 al President Infantil 2019 amb el faixí.

Seguidament, després que els representants infantils entraren dins l’escenari, era el moment per a nomenar a la comissió infantil 2019. Una vegada tots mencionats, arribava el torn de la comissió major. En primer lloc, entrava l’estàndard de la secció adulta per a posteriorment pujar a l’escenari la Fallera Major de 2018, Elia Gil i Quintero, acompanyada del President de la Falla Francisco Miguel Sandiego i Campos. Ambdós rebien a la Fallera Major 2019, Mireia Calvo i MonteagudoElia li feia entrega de la banda de màxima representant 2019 a Mireia. A continuació, Mireia i Francisco Miguel rebien a la comissió major de la Falla La Barraca.

Una vegada finalitzades les recepcions, entraven dins l’escenari per a col·locar-se al seu lloc corresponent. Una vegada tots col·locats, s’obria el teló perquè els allí presents pogueren disfrutar de l’estampa fallera que hi havia dalt l’escenari. Tot l’acte va estar presentat i conduït per dues falleres: Elsa Dasí i Gil i Isabel Asensi i Vergara.

Una vegada dalt, diferents veus en off recitaven uns versos i unes paraules per a Alba, Alejandro i Mireia. Després, es tornava a pregar la presència dels representants 2018 (Alba Aznar, Albert, Elia i Francisco Miguel) perquè aquests s’acomiadaren amb unes paraules i penjaren el seu ‘corbatí’. Una vegada més, l’emoció estava a flor de pell. Posteriorment, es demanava també la presència dels màxims representants 2019 (Alba BrosetaAlejandro, Mireia i Francisco Miguel) els quals rebien un quadre amb un dibuix del seu retrat com a regal. A més, es va fer entrega d’un altre quadre a la família d’Iván Doñate, qui molt emocionats van agrair aquest detall. Alba i Mireia rebien també un detall de persones importants per a elles.

Els representants de 2019 també van rebre als representants de les altres quatre comissions falleres del municipi (Gran Via de l’Est, Gran Vía del Sur, L’Albereda i Carraixet) i de falles d’altres municipis. Majorals i Obreres de 2019 també saludaven a Alba, Alejandro, Mireia i Francisco Miguel. Finalment, la regidora municipal de Cultura, Raquel Puig i Salavert, oferia unes boniques paraules que principalment posaven en relleu la importància de la gent que forma una comissió fallera i es demanava la presència de l’alcaldessa del municipi, Cristina Alemany i Campos per a fer-los entrega d’un ram de flors a cadascuna i tancar aquesta part de l’acte amb els himnes de Bétera i València, respectivament. No obstant, posteriorment arribava el moment de la rifa perquè els allí presents aportaren la seua col·laboració.

La setmana que ve serà el torn per a la Falla L’Albereda. Ara, adjuntem una fotogaleria d’imatges amb els millors moments de la vesprada:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia