El pròxim divendres, 9 de febrer, l’Ateneu Espai Cívic i Cultural de Bétera (plaça del mercat, 5) acollirà la presentació del nou projecte que rep el nom d’Ateneu Jove Bétera. Es tracta d’un nou col·lectiu al Camp del Turia, assembleari horitzontal, que pretén reunir a les persones joves de la localitat. Per a l’ocasió es comptarà amb una picadeta. L’acte començarà a partir de les 19.00 hores.

Cal mencionar que l’Ateneu com a tal, segons s’explica a la seua pàgina web oficial, va nàixer de la inquietud d’un col·lectiu de persones, amb sensibilitats ben diverses, però que comparteixen una preocupació comuna per la realitat del poble i del nostre país des d’un punt de vista progressista.

L’ateneu vol ser present com una associació disposada a intervenir en diferents àmbits: cívic, cultural, social, mediambiental, artístic, formatiu, entre d’altres.

Alguns dels seus principis són:

– Foment de la democràcia, en el sentit més ampli i més genuí de la paraula. Açò implica processos democràtics de presa de decisions, el més horitzontals possibles, i impuls de la participació ciutadana, en l’interior de l’ateneu i també en la vida pública.

– Valors com la cultura del diàleg, la llibertat de decisió d’individus i de col·lectius, el respecte a la diversitat, la tolerància, la cultura de pau i la solidaritat formen part de la base ideològica i moral de l’ateneu.

– Estima, respecte i dignificació de la identitat valenciana, entesa com a màxima expressió de les qualitats d’un poble i com a dipositària de les virtuts i la personalitat d’aquest. La consciència de la pròpia identitat ens compromet amb la realitat més immediata, però també ens situa amb fermesa dins un món divers i globalitzat des d’una perspectiva de màxim respecte per les diferents identitats i cultures.

– Foment de la cultura, entesa com el conjunt de coneixences, però també de valors i de models, que ajuden a l’home a formar-se a si mateix de manera integral i a situar-se en la societat i comprometre’s amb ella. En aquest àmbit cal destacar l’ús i l’impuls de la llengua i la cultura pròpies com un dels pilars de l’actuació de l’ateneu, sense bandejar cap altra manifestació cultural o lingüística. També cal destacar l’impuls de les diferents disciplines artístiques i de la creativitat en les seues múltiples expressions.

– Impuls de l’actuació cívica, en el sentit d’intervenir en la realitat que ens envolta tot seguint els principis de l’ateneu.

– Defensa del medi, com a millor manera per a preservar la seua riquesa actual, i de llegar un patrimoni natural en condicions a les generacions futures. La sostenibilitat serà un dels principis rectors de les actuacions de l’ateneu. De la mateixa manera l’ateneu vetllarà per la defensa del patrimoni arquitectònic i artístic.

– Estímul de la formació de les persones, en un sentit integral, únic instrument que pot assegurar el seu ple desenvolupament moral i una implicació i participació satisfactòria en la societat.

– Preocupació i actuacions pel progrés social. Foment per part de l’ateneu de valors com la igualtat, el treball per la inclusió social, la igualtat d’oportunitats, la protecció dels col·lectius desfavorits, etc.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia