El passat dissabte, 2 de febrer, se celebrava a Bétera la II Carrera Solidària “Correm per tu, José David”. Aquest esdeveniment s’iniciava a l’esplanada de l’Albereda de Bétera, a les 09.30 hores, per a obtindre fons per a la lluita contra el càncer infantil. Organitzada per l’Associació Units contra el DIPG (Glioma Difús de Tronc Encefàlic), la iniciativa la van impulsar els pares del xiquet José David (José Manuel Marco i Yéssica Velasco), militars del tercer Batalló de la Unitat Militar d’Emergències (UME). José David va faltar en l’any 2017 a causa d’un tumor cerebral.

La carrera va comptar amb la gran col·laboració de l’Ajuntament de la localitat i la UME. Cal recordar que aquesta activitat estava prevista per al passat 21 d’octubre de 2018, però a causa de les prediccions meteorològiques va ser ajornat i, finalment es portarà a terme aquest cap de setmana. La finalitat de la carrera era recaptar fons per a la investigació d’aquest tipus de càncer infantil. Aquesta iniciativa va comptar amb la participació d’unes 450 persones. L’acte també va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany i Campos.

Aquesta activitat esportiva va constar d’una carrera de 10 km, una marxa de 3 km i carreres infantils.

A més a més, es van portar a terme un bon nombre d’activitats com una paella, unflables, batucada i exhibicions a càrrec de la UME.

L’Associació Units contra el DIPG impulsa la investigació del DIPG Glioma Difús de Tronc Encefàlic, per a aconseguir nous tractaments i fàrmacs que puguen oferir una cura per a tots els xiquets i xiquetes afectats per aquesta terrible malaltia. Així mateix, proporciona informació i suport a les famílies i crea un punt de trobada per a tots els afectats per a intercanviar informació i experiències. Al mateix temps, realitza esdeveniments i busca col·laboració per a donar a conéixer i conscienciar tant en l’àmbit social com en l’àmbit mèdic i hospitalari sobre el càncer infantil i el DIPG.

A continuació, adjuntem una fotogaleria de la jornada:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia