L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha organitzat una marxa solidària a peu per l’antic llit del riu Túria. Aquesta tindrà lloc diumenge que ve, 10 de febrer. Aquesta marxa solidària es realitzarà per a celebrar el 50 Aniversari del Centre hospitalari. Aquesta iniciativa va dirigida a tota la ciutadania.

La marxa, que començarà a partir de les 10.00 hores, tindrà un recorregut de 6,7 quilòmetres entre el pas inferior del Pont 9 d’Octubre de València fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Per a poder participar en la marxa és obligatori realitzar la inscripció en la pàgina web consultar ací abans del dia 7 de febrer de 2019.

La inscripció té un cost de 6 euros i inclou el dorsal, una samarreta commemorativa del 50 Aniversari de l’Hospital La Fe i una aportació solidària al programa de voluntariat Ca de la Mà, que desenvolupa el Departament de Salut València La Fe i que té com a objectiu minimitzar l’impacte emocional que provoquen els ingressos en pacients hospitalitzats, mitjançant la trobada dels malalts amb gossos d’assistència.

A més de la marxa a peu, l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha organitzat una sèrie d’actes commemoratius amb els quals es pretén homenatjar els i les professionals i pacients que han format part de la història d’aquest centre.

En aquest sentit, destaca una jornada commemorativa, prevista per al dia 22 de febrer i que serà l’acte principal de l’aniversari; una marató de donació de sang el pròxim dia 7 de març, un concurs de dibuix dirigit als i les pacients de l’Àrea de Pediatria de l’Hospital o un sopar commemoratiu per als treballadors i treballadores que han passat pel centre hospitalari al llarg d’aquests 50 anys de vida, són uns altres dels actes previstos.

D’altra banda, cal parlar del projecte Ca de la Mà. Aquest és un programa de voluntariat del *Departament de *Salut València La Fe que té com a objectiu minimitzar l’impacte emocional que provoquen els ingressos en pacients hospitalitzats, mitjançant la trobada dels malalts amb gossos d’assistència. Es duu a terme amb voluntariat propi de l’Hospital La Fe, integrat per treballadors sanitaris que incorporen als seus gossos al programa, amb previ i exhaustiu ensinistrament caní, així com per l’acreditació específica dels cans com a gossos d’assistència. Aquest projecte és possible gràcies a la labor d’una vintena de voluntaris i voluntàries que ho fan possible. Els costos econòmics que implica el projecte (analítiques específiques dels animals, desparasitacions, ensinistrament, costos del projecte d’investigació, etc.) es cobreixen gràcies a la col·laboració de diferents entitats i empreses que ho fan possible.

La primera fase del projecte es va desenvolupar de forma pilot en Oncologia Pediàtrica amb unes valoracions molt positives, tant per part dels pacients com dels seus familiars, la qual cosa va portar a ampliar-ho a altres serveis. Actualment es troba instaurat en Oncologia Pediàtrica i Pediatria General amb visites a la sala d’hospitalització i a l’Hospital de Dia, així com en Psiquiatria Infantojuvenil i en la Unitat de Lesions Medul·lars.

El programa també inclou un projecte d’investigació que mesura l’impacte d’aquesta activitat en els pacients. L’objectiu és comprovar si la interacció amb els gossos comporta beneficis positius en el benestar global del pacient i si influeix positivament en el seu procés de recuperació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia