(EFE) La Fundació Premis Rei Jaume I ha convocat els premis de 2019 dotats amb 100.000 euros en cadascuna de les seues sis categories. Aquests compleixen la seua trenta-unena edició,
El Butlletí Oficial de la Província de València (BOPB) publica aquest dimecres l’anunci de la convocatòria d’àmbit nacional d’aquests premis, que seran concedits a aquella persona física “la labor de la qual haja sigut altament significativa”. Els premiats tindran dret a formar part de l’Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat.
Segons les bases de 2019, es concediran premis a les categories d’Investigació Bàsica, Economia, Investigació Mèdica, Protecció del Medi Ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor.
Podrà ser candidat qualsevol persona que haja efectuat la major part de la seua activitat professional a Espanya i, preferentment, que residisca en aquest país.
Els candidats d’anys anteriors podran renovar ells mateixos la seua candidatura durant 3 anys, i una vegada transcorregut aquest termini per a tornar a ser candidat haurà de ser novament nominat.
Podran nominar els premiats i persones i organitzacions als qui la Fundació convide com a investigadors, centres d’investigació o tecnològics, reials acadèmies, col·legis professionals, hospitals, empreses, associacions empresarials, escoles de negoci o fundacions.
El termini per a nominar estarà obert des del 14 de gener fins a l’1 d’abril de 2019, tots dos inclusivament, segons assenyalen les bases del premi publicades en el BOPB.
En el cas d’Investigació Bàsica, es concedirà a la persona la investigació de la qual haja contribuït al desenvolupament de la ciència bàsica a Espanya en qualsevol dels camps de la física, la química i les matemàtiques.
En Economia, es concedirà a la persona la investigació de la qual en economia haja tingut un impacte de gran rellevància.
El premi d’Investigació Mèdica es concedirà a la persona la investigació de la qual haja contribuït significativament al desenvolupament de la biomedicina o d’altres camps de la ciència de la vida.
En Protecció del Medi Ambient es premiarà a la persona la investigació de la qual contribuïsca a la millora del medi ambient, i es valorarà especialment l’estudi de les causes del canvi climàtic, les seues conseqüències i possibles solucions.
El guardonat amb el premi de Noves Tecnologies serà una persona que contribuïsca al desenvolupament tecnològic en qualsevol a les seues àrees, valorant el grau d’innovació i la seua aplicabilitat.
En el cas del premi a l’Emprenedor, es concedirà a la persona que destaque per assumir risc com a líder d’un projecte empresarial en funcionament, creador d’ocupació i riquesa en el seu entorn que sap veure les oportunitats que uns altres no veuen i orientat a satisfer les necessitats dels clients.
A més de la dotació econòmica, una part de la qual ha de ser destinada a la investigació o a l’emprenedoria a Espanya, els guanyadors reben una medalla d’or i un diploma.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia