La Diputació de València i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració en matèria de formació per a policies locals en la lluita contra el terrorisme jihadista. L’acord ha sigut rubricat pel president provincial, Toni Gaspar, i el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, en el marc de la col·laboració que totes dues institucions mantenen des de l’inici de la legislatura.

L’Institut Valencià de Salut Pública i Emergències (IVASPE) homologarà a través d’aquest conveni les activitats formatives sobre jihadisme que la Diputació de València incorpore al seu pla de formació per a policies locals de la província, en la línia dels cursos formatius per als agents de les policies locals que s’han dut a terme en matèria de violència de gènere, fruit de la col·laboració de totes dues institucions.

La signatura d’aquest conveni amb la Diputació de València se suma a aquest interés docent de l’IVASPE, que serà l’encarregat de supervisar la formació que imparteix l’administració provincial.

L’IVASPE desenvolupa en l’actualitat, dins dels seus plans de formació contínua, cursos monogràfics i d’especialització per als membres de la policia local de la Comunitat Valenciana i està interessat a promoure la docència i la investigació, el desenvolupament i innovació en matèries de seguretat i emergències.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha mostrat la seua predisposició a continuar col·laborant amb l’Agència de Resposta a les Emergències de la Generalitat en qualsevol projecte que “ajude a reforçar la seguretat de les veïnes i veïns dels nostres municipis, com no podia ser d’una altra manera”.

Per la seua part, el responsable de l’Agència de Seguretat, José María Ángel, ha indicat que “aquesta formació específica dirigida al cos de Policies Locals respon al compromís adoptat per la Generalitat amb la lluita antiterrorista i antijihadista, i d’augmentar el pla de cursos de formació previstos per l’IVASPE en aquesta matèria atesa una petició dels agents municipals de dotar-se de més i millors mecanismes destinats a la prevenció i autoprotecció”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia