Aquest dimecres, 6 de febrer, va arrancar la 70a edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell. Es tracta d’una carrera que s’està consolidant com una de les més grans del panorama internacional i tot gràcies a l’enorme treball emprat per Ángel Casero al capdavant del seu equip des de fa quatre anys.

Un dels objectius de l’organització ha sigut sempre acostar l’esdeveniment a tots els amants del ciclisme i, especialment, als valencians.

Oriola va ser el tret d’eixida amb 168 corredors de 24 equips. El ciclisme espanyol compta amb sis equips en la VCV: el Movistar, l’esquadra més potent del nostre país, Caixa Rural, Burgos-BH, el conjunt basc Euskadi Basque Country-Murias, Kometa Cycling Team que el seu, origen és la Fundació Alberto Contador, i l’Equip Euskadi.

La resta 19 d’equips participants són: Sky, CCC, Mitchelton Scott, Astana, Bahrain Merida, Jumbo, AG2R la *Mondiale, UAE Team Emirates, Katusha, Dimension Data, Cofidis, Direct Energie, Israel Cycling Academy, Sport Vlaanderen Baloise, Nippo Vini Fantini, Gazprom, W52 FC Porte, Ra·li UHC Cycling.

Quant a corredors destaquen Alejandro Valverde (Movistar Team), Geraint Thomas (Sky); Niki Terpstra (Direct Energie); Esteban Chaves (Midchelton Scott); Matteo Trentin (Midchelton Scott); Adam Yates (Midchelton Scott); Daniel Martin (UAE Emirates) i Rui Costa (UAE Emirates), entre altres

Enguany l’organització de la Volta a la Comunitat Valenciana s’estrena amb la primera edició de la Tornada CV Dones, el pròxim diumenge 10 de febrer, amb un recorregut de 88,5 km amb eixida a Paterna, a les 09.00 hores, i arribada a València, el mateix circuit de la cinquena i última etapa de la VCV. Aquesta 5ª etapa passarà també per Bétera i Sant Antoni de Benaixever. El pelotó de la Volta passarà sobre les 14:30 hores per Avinguda País Valencià, Albereda i el carrer Morverdre.

La Tornada CV Dones ha arrancat amb molta força i destaca per ser la primera carrera que fomenta la igualtat en equiparar la bossa de premis. Es concedirà 2.435 euros a la ciclista que resulte guanyadora, la mateixa quantitat que s’atorga en una prova masculina.

En aquesta primera edició participen 20 equips amb sis corredores cadascun, procedents de diversos països i amb la presència d’algunes figures destacades de l’escamot internacional.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia