El XXXIII Campionat de Wushu de la Comunitat Valenciana arribarà al Poliesportiu Municipal de Bétera el dissabte 16 de febrer. Aquest esdeveniment està obert a tota la població. Aquest començarà a partir de les 15.30 hores.

El wushu és alhora una exposició i un esport de contacte complet derivat de les arts marcials xineses tradicionals. Aquest​ va ser desenvolupat a la Xina a partir de 1949, en un esforç per a estandarditzar la pràctica de les arts marcials tradicionals xineses, encara que els intents d’estructurar les diverses tradicions d’arts marcials descentralitzats es remunten a temps arrere, quan l’Institut Central Guoshu es va establir a Nanquín en 1928. El terme wushu és la paraula xinesa per a les “arts marcials”. Actualment el wushu s’ha convertit en un esport internacional a través de la Federació Internacional de Wushu (IWUF), que realitza el Campionat Mundial de Wushu cada dos anys; els primers campionats del món es van celebrar en 1991 a Pequín i un dels seus màxims exponents és Iuan Wen Qing.

El Wushu competitiu es compon de dues disciplines: Taolu (formes) i Sanda (combat).

Taolu implica patrons d’arts marcials i acrobàcies per les quals els competidors són jutjats i reben punts d’acord amb regles específiques. Les formes comprenen moviments bàsics (postures, puntades, punyades, equilibris, salts, escombratges i llançaments) basats en categories d’estils tradicionals xinesos d’arts marcials que poden canviar per a les competicions. Les Formes de competència tenen un límit de temps d’1 minut, 20 segons per a alguns estils de boxa externa i de cinc minuts per als estils interns. Els competidors de wushu contemporani estan entrenant cada vegada més en les tècniques aèries, tals com 540° 720° i fins i tot de 900 graus de gir en els salts i puntades per a afegir més dificultat i estil a les seues formes. La Sanda (a vegades anomenat sanshouo Lei Tai) és un mètode de lluita moderna i l’esport influenciat per la boxa tradicional xinés, pels mètodes de lluita xinesos anomenats Shuai jiao i per altres tècniques de combat xinés com Chin Na. Compta amb tots els aspectes de combat de wushu. La Sanda s’assembla molt a Kick-boxing o Muay Thai, però inclou més tècniques d’agarre. Les Competicions de combat Sanda se celebren sovint al costat de les competicions de Taolu o formar competències.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia