Mare de dos xiquets, un d’ells adolescent, és treballadora i responsable. Auxiliar de clínica i també cambrera, combina aquests dos treballs amb la funció de primera Obrera Casada de 2019. Parlem de Davinia Calero i Escartí, una dona reservada i tímida que quan la coneixes de seguida veus que té moltes coses a oferir. Així ho ha comprovat l’equip de Betera.com, el qual ha estat en ella per a conéixer de primera mà tots els detalls de cara al Sopar de Gala de Sant Valentí.

Podríem dir que de les quatre Obreres, ella és qui menys s’esperava que anava a ser elegida. No obstant, segons ens conta ella mateixa,  José tenia clar des de juny que anava a traure-la com a la seua Obrera successora. De fet, els pares de Davinia i el seu home ja eres sabedors d’aquesta decisió. Ella era l’única que es va assabentar el mateix 22 d’agost. Tal com ens conta, havia quedat amb unes amigues per esmorzar i estaven a sa casa quan de sobte van arribar les Obreres i Majorals de 2018, acompanyats de veïns i veïnes del municipi i la xaranga. El que més li preocupava en aquell moment era assegurar-se de què tenia l’aprovació de sa mare, ja que cal tindre en compte que aquesta no viu a Bétera. Després d’estar segura que comptava amb el suport dels seus pares, motivada per la il·lusió del seu home i fills, va donar el seu sí. D’aquesta manera, es convertia en la primera Obrera Casada. Una jove obrera casada que està complint molt bé la seua funció, ens afirmen les altres tres Obreres. Com a curiositat, cal comentar que ara fa seixanta anys va ser Obrera una germana del seu iaio, Pilar Escartí, i ella traurà la seua mantellina i ‘teja’.

Davinia ens transmet que és una persona habitualment nerviosa i, per tant, en aquests moments està feta un manoll de nervis. En aquest sentit, està molt agraïda a tot el suport amb el qual compta, sobretot de la família. En primer lloc confessa que sense sa mare i el seu home no sap el que faria, ja que ells l’acompanyen a tot. D’altra banda, indicant-nos que té quatre germans i ella és l’única xica, també ens comenta que li brinden la seua ajuda. Per als seus cunyats i cunyades també té paraules d’agraïment, en especial a Marta. Aquesta s’està encarregant d’organitzar tota la decoració del carrer i coordinar aquest assumpte. Així mateix, explica que vol viure la festa, a part de per ella, pels seus fills. I és que, una de les il·lusions del seu fill xicotet era que Davinia fóra Obrera. A banda, és un autèntic aficionat als coets. El seu fill major també està molt content, donat que és molt fester.

Malgrat la sorpresa i els nervis, Davinia no està gens penedida d’haver acceptat la butlleta aquell 22 d’agost de 2018. Doncs, se sent molt afortunada de viure aquest període amb Pau, Mireia i  Carmen. Per a cadascuna té bones paraules. De Pau, menciona que mai hi havia conegut una xica tan estupenda com ella. De Mireia, encara que té un caràcter més marcat també indica que és encantadora i es complementa molt bé amb Pau. Quant a  Carmen, ja és com una germana i van a una.

Per als seus Majorals, també té paraules d’estima i destaca a Vicente Campos, amb qui balla el ball de Sant Valentí i coneix des de l’etapa escolar.

Ara ja ho té tot pràcticament a punt per al sopar de gala, a falta de rematar algunes coses la setmana que ve. Caldrà esperar al mateix 16 de febrer, per a veure-la radiant al costat d’una colla il·lusionada i una família emocionada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia