Els diumenges són per a disfrutar-los en família. Per aquest motiu, des de la regidoria municipal de Cultura de l’Ajuntament de Bétera es solen organitzar activitats d’oci cada diumenge, perquè els més menuts puguen assistir amb les seues famílies a actes dirigits a ells d’alló més entretinguts. En aquest sentit, hui a les 12.00 hores el col·legi públic Josefa Guardiola (C/ Sant Lluís) acollirà l’espectacle teatral “Contes ecològics“.
Un planeta que parla per advertir dels riscos que correm amb la nostra conducta inconscient, un hort ecològic on les verdures tenen històries d’amor i fan feliç a qui les consumeix i una pobra gavina salvada per un xiquet d’una intoxicació de peix contaminat.
I és que “Contes ecològics” és una obra de teatre per a públic familiar i infantil basada en quatre contes en vers d’autoria pròpia, en els quals es ressalta la importància de cuidar del medi ambient a través de l’ús d’energies renovables, el consum responsable, la pesca controlada, els hàbits de vida saludable, l’amor als animals, el cooperativisme i el reciclatge. 

Luciano l’hortolà, Mariana l’hortolana i Guillermina, la monstrua que més contamina, van fent un recorregut pels problemes mediambientals i les seues possibles solucions, utilitzant diversos recursos teatrals com la narració, els reguitzells, les titelles, l’animació clown i tot el que se’ns ocorre amb la intenció de transmetre missatges ecològics de manera interactiva i divertida. Per a açò es representen quatre històries:

  • El Planeta Explica, una queixa del planeta Terra dirigida als seus habitants humans. Està narrat en primera persona i parla de tots els contaminants i abusos que pateix en aire, mar i terra.
  • La Gavina Ala Trencada, la història d’una gavina intoxicada per la ingesta d’un peix contaminat, que és trobada i salvada per una xiqueta que la porta a un centre de recuperació d’aus.
  • Guillermina, la monstrua que més contamina, una monstre que estima la contaminació i la destrucció. Però sent unes veus que li diuen que si destruïm el planeta no podrem respirar. Aquestes veus li fan reflexionar, aprèn a reciclar i decideix plantar un hort urbà.
  • L’amor en l’hort, la història d’un agricultor ecològic els cultius del qual alimenten a la gent no solament pel seu valor nutritiu, sinó per l’amor que transmeten.

La Companyía Trotacuentos és l’encarregada de representar aquestes històries sota el nom “Contes ecològics“. Aquesta agrupació naix l’any 1999 i està formada per Eva Mª Sánchez, actriu i escriptora, formada en l’escola madrilenya d’interpretació de Jorge Eines i llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València, i Iván Arguedas, actor i il·lustrador, graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics de València i en l’escola de teatre-clown Catarastrofeatro, dirigida per Jorge Affranchino.

L’espectacle és d’accés lliure fins a completar aforament i té una durada aproximada de 50 minuts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia