El passat divendres, 8 de febrer, va donar inici el seté Intercanvi d’Oboé, una cita ineludible per als músics especialitzats en aquest instrument. Aquest curs formatiu va tindre lloc tot el cap de setmana, finalitzant aquest diumenge 10 de febrer, amb una audició de cloenda amb tots els participants i els professors.

Alumnes de Valencia, Lucena (Córdoba) i Bétera en aquesta tercera jornada de Trobada, tancaven aquesta edició amb dita audició al saló d’assaig. Dins d’aquest acte de cloenda, la Presidenta de la Societat entregava un record pel seu treball a Francisco Gil, professor convidat i un altre a Maria Fernández com a profesora del Conservatori de Lucena. A més, se li agraïa l’organització al professor Juanvi Gil, com amfitrió de la jornada.

Francisco Gil, professor del conservatori superior de Música d’Aragó, va realitzar durant el VII Intercanvi una Masterclass en el Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB).

Els organitzadors d’aquest curs hi han sigut l’Ajuntament de València, Educació i el Centre Artístic Musical de Bétera. Entre els col·laboradors hi han estat l’Ajuntament de Bétera i Zas Music.

Cal destacar que el Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA), on treballa Francisco Gil, és un centre jove i dinàmic, que ha sabut posicionar-se com un de els centres superiors musicals més reconeguts. La història del centre es remunta al s.xx i des de la seua fundació, van passar per les seues càtedres excel·lents músics com Pablo Luna, Ángel Jaria, Pilar Baiona o Eduardo del Pueyo, entre altres. Serà l’any 1988, quan el Ministeri d’Educació i Ciència, eleve el rang d’aquest centre a “Superior”, i l’any 2005, el centre es trasllada a l’actual seu.

El CSMA és un centre públic dependent del Departament d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, qui aposta per aquests ensenyaments, com un eix integrador i promotor de qualitat artística i cultural. Els seus ensenyaments garanteixen a tots els nostres estudiants, l’adquisició de les competències professionals necessàries per a la incorporació al mercat professional més exigent.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia