Amb 78 fallers i falleres, infantils i majors, la Falla L’Albereda és una gran família. Així ho van demostrar el passat dissabte, 9 de febrer, a la presentació dels seus màxims representants i la seua cot d’honor.

Al voltant de les 17.00 hores començaven a arribar, els membres d’aquesta Falla, a les portes de la Casa de Cultura de Bétera. Una vegada tots preparats, l’auditori d’aquestes instal·lacions acollien la citada presentació. L’acte va estar presentat pel faller David Aloy i martín, qui va ser President Fundador de la Junta Local Fallera de Bétera. En primer lloc es donava la benvinguda a la real senyera valenciana i a l’estendard de la secció infantil per a rebre als màxims representants infantils de l’any 2018, la xiqueta Marta Sanfrancisco i Jorge i el xiquet Guillem Toral i Navarro..

Una vegada en l’escenari, aquests joves rebien a la Fallera Major Infantil per a 2019, la xiqueta Eire Sánchez i Díaz. La Fallera Major Infantil 2018 va ser l’encarregada de ficar-li la banda a la Fallera Major Infantil 2019 i Eire va fer-li entrega a Marta de la seua caramba fallera. Durant la recepció de la cort d’honor infantil, Eire va estar acompanyada del President de la Comissió Isaac Rodríguez i Guitiérrez.

Una vegada tots mencionats, arribava el torn de la cort major. En primer lloc, entrava la Fallera Major de 2018, Alicia Jorge i Argüelles, acompanyada del President de la Falla Isaac Rodríguez i Gutiérrez. Ambdós rebien a la Fallera Major 2019, Sheila Díaz i Ibáñez. Alicia li feia entrega de la banda de màxima representant 2019 a Sheila. A continuació, Sheila  i Isaac rebien a la cort major de la Falla l’Albereda.

Una vegada finalitzades les recepcions, entraven dins l’escenari per a col·locar-se al seu lloc corresponent. Una vegada tots col·locats, s’obria el teló perquè els allí presents pogueren disfrutar de l’estampa fallera que hi havia dalt l’escenari.

Una vegada dalt, arribava el torn del mantenidor de les Falleres Majors, el pare de Sheila i, a la vegada, iaio de Eire. Aquest va contar una història molt emotiva, la seua història de com el Món faller el va unir a la seua dona amb qui va formar una bonica família, on la seua filla i neta han sentit el mateix amor que ells per les Falles.

Després, era el moment per al cant i dansa tradicional de la mà de l’Aljama, associació a la qual perteneix Sheila i amb la qual va ballar durant la presentació.

Després, es tornava a pregar la presència dels representants 2018 (Marta, Alícia, Guillem i Isaac) perquè Marta i Alicia s’acomiadaren amb unes paraules i penjaren el seu ‘corbatí’. Isaac també oferia unes paraules.

Posteriorment, es demanava també la presència de les màximes representants 2019, les quals rebien també un detall de familiars (nebots de Sheila i cosins d’Eire).

Els representants de 2019 també van rebre als representants de les altres quatre comissions falleres del municipi (Gran Via de l’Est, Gran Vía del Sur, La Barraca i Carraixet) i de falles d’altres municipis (Sant Antoni de  Benaixéver i Nàquera). Majorals i Obreres de 2019 també els saludaven. Finalment, la regidora municipal de Cultura, Raquel Puig i Salavert, oferia unes boniques paraules on destacava el treball realitzat per aquesta falla familiar, donant-los l’enohorabona, i es demanava la presència de l’alcaldessa del municipi, Cristina Alemany i Campos per a fer-los entrega d’un ram de flors a cadascuna i tancar aquesta part de l’acte amb els himnes de Bétera i València, respectivament.

La setmana que ve es farà una xicoteta pausa, per a celebrar el Sopar de Gala de Sant Valentí de les Obreres i majorals 2019, però el pròxim 23 de febrer es reprendran les presentacions amb l’última d’elles, la de la Falla Carraixet. Ara, adjuntem una fotogaleria d’imatges amb els millors moments de la vesprada:

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia