Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de les etapes de la ronda ciclista ‘La Volta 2019’ que enguany recorreran la província, amb eixides a Cullera i l’Eliana i arribada a El Puig.

La presentació ha estat a càrrec de l’ex ciclista professional Fernando Escartín, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el director de la Volta, Javier Guillén. El responsable de la ronda ciclista ha recordat que és la primera vegada que la Volta arriba al Puig i l’Eliana, i també que “la segona carrera més vista després del Tour es concep en termes esportius i d’entreteniment”.

L’ex ciclista professional ha destacat l’etapa entre Cullera i El Puig, que es correrà el dimarts 27 d’agost, com “la que més municipis travessa”, tots ells a la província de València. Amb eixida a Cullera i un recorregut de 177 quilòmetres, en el perfil apareixen municipis com Favara, Llaurí, Corbera, Alzira, Algemesí, Almussafes, Benifaió, Alfarp, Llombai, Catadau, Montroi, Real, Montserrat, Cheste, Vilamarxant, Riba-roja, l’Eliana, Sant Antoni de Benaixeve, Bétera, Nàquera, Serra, Torres-Torres, Quart de les Valls, Benavites, Faura, Canet, Sagunt i Puçol, abans de la meta situada al costat del Monestir del Puig.

L’endemà, l’escamot prendrà l’eixida des de l’Eliana i passarà per Lliria i el Port de les Alcubles abans d’abandonar la província rumb a l’Observatori Astrofísic de Javalambre, on tindrà lloc el primer final enlaire de la Volta. En total, la carrera travessarà més d’una trentena de municipis valencians de la Ribera Alta i Baixa, l’Horta, la Foia de Bunyol, el Camp de Túria, el Camp de Morvedre i Els Serrans.

En la seua explicació tècnica, Escartín ha destacat les picabaralles que poden produir-se en la pujada a l’Oronet, “un port que coneixen bé els aficionats valencians i que encara que no ha de trencar la carrera sí que pot endurir-la de cara a desbancar als esprintadors per a l’arribada al Puig”. L’alcaldessa d’aquesta localitat, Luisa Salvador, ha estat present en l’acte de la Diputació al costat de l’alcalde de l’Eliana, Salvador Torrent, i el regidor d’Esports de Cullera, Javier Cerveró.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha felicitat els municipis ambaixadors d’aquestes dues etapes valencianes de la Volta i ha agraït als organitzadors que la carrera torne a València després del parèntesi de l’any passat. Gaspar ha destacat la col·laboració entre institucions, municipis, aficionats i espectadors que “ha fet possible gaudir de nou d’aquest gran espectacle, un exemple de convivència i competició que tots hem de seguir, des de la política i en qualsevol altre àmbit”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia