(EFE)La Guàrdia Civil investiga a València a un individu de 60 anys per incitar de manera directa a l’odi, la discriminació i la violència contra els musulmans i els immigrants a través de la xarxa social Facebook, amb alguns missatges de “contingut extremadament violent”.

Segons un comunicat de la Guàrdia Civil, la publicació del material de contingut violent en Internet “s’ha realitzat sense cap mena de restricció en la xarxa social Facebook, per la qual cosa es pot determinar que els missatges d’incitació a l’odi, violència i discriminació publicats han pogut arribar a una gran quantitat d’usuaris d’aquesta xarxa social”.

“Donada la gravetat i brutalitat dels continguts abocats en les xarxes socials”, afig la nota, la Guàrdia Civil va obrir una investigació per a tractar d’identificar a l’usuari d’aquest perfil, que va donar com a resultat la seua plena identificació.

Posteriorment aquest individu va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contemplat en l’article 510 del Codi Penal, en el marc d’unes Diligències Prèvies del Jutjat d’Instrucció número 11 de València.

La denominada Operació Fender, que ha permés la detenció d’aquest individu, ha comptat amb la col·laboració dels Grups d’informació de la Guàrdia Civil de Navarra, València i la Unitat Central Especial número 3.

La investigació ha estat coordinada per la Fiscal Encarregada de la Investigació dels Delictes d’Odi a la Província de València i “s’emmarca dins d’una de les prioritats establides per la Secretaria d’Estat de Seguretat relatives a la investigació i persecució dels delictes d’odi, visible després de la recent aprovació del Pla d’Acció de Lluita contra els delictes d’odi”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia