La Regidora municipal d’Agricultura de Bétera, Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE), ha fet entrega aquesta setmana de 8 parcel·les dels Horts Urbans municipals a 8 veïns i veïnes per al seu cultiu.

Es tracta d’uns horts destinats al cultiu de vegetals per a l’autoconsum dels que ja gaudixen 12 veïns i veïnes de la localitat. Cal recordar que estan prohibits els herbicides o repel·lents químics.

Els horts urbans brinden als usuaris la possibilitat de produir els seus propis aliments, fomenten la participació ciutadana i el desenvolupament sostenible, i promouen l’educació ambiental i els hàbits de vida saludables. Aquests espais municipals, a més, permeten el coneixement i ús de tècniques tradicionals hortícoles, i també l’impuls de l’agricultura ecològica.

D’altra banda, l’Ajuntament de Bétera cal mencionar que també participa activament en el programa de Banc de terres. Per a combatre l’abandonament agrícola, i la degradació ambiental i paisatgística que implica, la institució provincial promou aquests. Aquests constitueixen un registre administratiu municipal, de caràcter públic, que facilita el contacte entre els propietaris de parcel·les aptes per a l’explotació agrícola i les persones interessades en arrendar-les per al cultiu. Els acords sobre els aspectes econòmics, el termini d’arrendament i altres condicions són lliures.

L´Ajuntament, per tant, gestiona el registre administratiu del Banc de Terres, facilita el contacte entre propietaris de terrenys i persones interessades a cultivar les terres i informa els interessats sobre les parcel·les que es troben disponibles.

Aquesta iniciativa es crea com un recurs per als propietaris de parcel·les amb capacitat agrícola, una alternativa laboral per als qui poden conrear-les i un recurs contra l’abandó d’aquests terrenys. Amb l’ús d’aquest banc es genera un impacte positiu en l’àmbit mediambiental, econòmic i social. Aquests bancs de terres constitueixen un registre administratiu municipal, de caràcter públic, que facilita el contacte entre els propietaris de parcel·les aptes per a l’explotació agrícola i les persones interessades en arrendar-les per al cultiu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia