Aquest dimecres la Generalitat i la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) va organitzar un acte per a celebrar el Dia Mundial de la Ràdio. A aquest acte, a banda d’estar present el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, també van assistir el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i alcaldes i alcaldesses dels 20 municipis que formen part de la citada xarxa d’emissores, entre d’altres.

Albal, Canals, Marines i l’Eliana, amb Túria Ràdio, són exemples d’una xarxa radiofònica en què també trobem a Ràdio l’Om Picassent, Alzira Ràdio, Ràdio Manises, Aldaia Ràdio, Llosa FM, Ràdio Godella, Valldigna Ràdio, Ràdio Bétera i Ràdio Riba-roja, totes elles a la província de València. Una Xarxa que suma més de 20 plataformes amb les emissores de municipis d’Alacant i Castelló, totes aquestes presents en la gran festa de la ràdio organitzada per la Generalitat, entre elles Ràdio Bétera, 107.09.

El President de la Generalitat, Ximo Puig va ser entrevistat de forma col·lectiva per aquesta Xarxa d’Emissores Municipals. Ximo Puig va agrair l’esforç i la convicció democràtica que “els ajuntaments que impulsen aquestes emissores des de la independència i la pluralitat”. Per a Puig, que coneix bé el mitjà després del seu pas per Ràdio Popular i Antena 3 Ràdio, “una societat és més avançada com més mitjans de comunicació té, tant públics com privats”.

El president del Consell considera que “la ràdio és un mitjà insubstituïble; el més pròxim, el que genera més emocions i el que ha demostrat tindre potencial i capacitat per a connectar amb les noves tecnologies”. En aquest context, Puig va explicar la determinació del seu govern per a regularitzar les llicències i posar ordre en un sector que “necessitava seguretat i estabilitat”.

Per la seua banda, Gaspar va indicar que la gestió de la corporació provincial en la present legislatura s’ha fonamentat sobre la base de “la majoria d’edat dels ajuntaments”, i aquesta aposta per l’autonomia d’alcaldes i alcaldesses a l’hora de decidir la destinació de les ajudes provincials es fa extensible a l’impuls i manteniment d’aquestes emissores municipals. La Diputació contribueix amb les beques de formació de les i els periodistes que porten avant aquests projectes, que necessiten la implicació dels consistoris per a continuar donant veu a les veïnes i veïns d’aquests municipis.

Gaspar va defensar que “els diners que gestionen les institucions no tenen color polític” i que aquestes estan “obligades a col·laborar per a servir millor a les persones, com succeeix amb aquestes ràdios municipals tan pròximes a la gent dels nostres pobles”. El president de la Diputació va aplaudir la normalització que el Consell ha dut a terme d’aquestes llicències radiofòniques, la qual cosa “beneficia la convivència i permet tindre una societat més avançada que té en compte a tots els ciutadans”.

Per la seua part, els alcaldes i alcaldesses dels més de 20 municipis que formen part de la Xarxa d’Emissores Municipals van coincidir en la importància que les institucions òbriguen les seues portes a les ràdios locals en un dia tan assenyalat.

Finalment, el director de la nostra ràdio local, David Cañadas Cuerda, li ha explicat a Betera.com que “va ser una jornada necessària, reivindicada des de fa molts anys per les emissores locals, i que gràcies a la XEMV i la FVMP s’ha pogut dur a terme enguany aquest esdeveniment”. A més a més, “la implicació de Presidència i Diputació han ajudat al fet que la jornada tinguera un magnífic altaveu on donar a conéixer el treball que des de cada emissora local estem duent a terme i tinguérem molta més visibilitat”, continua David.

En la jornada es va intentar destacar la figura de totes i tots les col·laboradores i col·laboradors que fan la seua labor altruistament i sense els quals seria impossible realitzar i oferir continguts de qualitat. Es va intentar també fer valdre la proximitat de les emissores locals, la capacitat per a poder transmetre i comptar als habitants de les seues poblacions que està passant, donant a conéixer d’una forma més eficaç la vida política, cultural, festiva, històrica, etc. de cada municipi.

“Una jornada en la qual gràcies a l’aparador que ens va donar fer una jornada de radi en directe des del Palau de la Generalitat, hem pogut demostrar que la ràdio local està molt viva, que continua sent necessària, i que encara hem de contar moltes històries als nostres veïns”, manifesta el director de Ràdio Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia