La direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha aconseguit un principi d’acord amb els representants del sindicat SF. Aquest acord permetria desconvocar els aturs que manté aquesta central sindical en la xarxa de Metrovalencia. Aquesta proposta d’acord amb SF queda a costa de ser ratificada en una assemblea que se celebrarà pròxim dijous 21 de febrer.

No obstant això, el principi d’acord permet desconvocar els aturs previstos per aquest sindicat els dies 15, 16 i 17 de febrer. La desconvocatoria comporta que Metrovalencia puga oferir amb normalitat el servei nocturn previst per al divendres i dissabte d’aquesta setmana.

La direcció de l’empresa també s’ha reunit amb els representants de CGT que de moment han rebutjat les propostes d’acord presentades, per la qual cosa mantenen el seu calendari d’aturs que afecta als dies 15, 20 i 22 de febrer, en diferents franges horàries.

Amb anterioritat, la direcció de l’empresa pública havia aconseguit amb UGT, CCOO, SIF i SCF un acord que va permetre desconvocar els aturs previstos i reprendre el procés de negociació del XIII Conveni Col·lectiu.

Els acords aconseguits amb els diferents sindicats s’inclouran en el contingut del pròxim conveni i redunden en la millora de les condicions de treball del conjunt de la plantilla d’FGV a València i Alacant, en aspectes com a formació, igualtat o retribucions salarials, entre altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia