Bétera tornarà a acollir aquest diumenge, 17 de febrer, un espectacle d’oci familiar dirigit sobretot als més menuts. Es tracta de “Històries de ratolins”. Aquest esdeveniment tindrà lloc a les 12.00 hores en el Col·legi Josefa Guardiola. L’entrada és gratuïta.

Es tracta d’un espectacle de titelles, objectes, contes i música on tot es troba al descobert deixant veure a l’espectador els secrets del teatre, des de com es manipulen les titelles fins a com es fa el so del vent, de l’aigua, del fang i del trinar dels ocells.

Totes les vesprades la biblioteca rep la visita d’un ratolí de camp al que li agrada que la bibliotecària li explique contes. El ratolí s’amaga entre els llibres i somia amb viure aventures com les dels protagonistes de les històries: Fréderick, el Grúfal, el ratolinet Pérez, Papà ratolí, la rateta Coqueta, Joan Rata, Martín… fins que un dia, sense eixir de la biblioteca li aguaitaran terribles feres i serà amb el seu enginy, amb els contes i la música com aconseguirà escapolir-se.

L’encarregada de fer riure i divertir als més menuts de la casa serà Elisa M.Matallín. Aquesta és mediadora cultural i es dedica a la transmissió de la cultura i l’art en biblioteques, museus, teatres o altres espais. Està  especialitzada en públic infantil, juvenil i familiar encara que treballa sense discriminar per edat, raça o sexe. A més, és titellaire. Va heretar del seu avi, mestre i titellaire l’afició per escoltar i contar històries. Els seus estudis universitaris la van ensenyar que tot estava en els llibres però que calia saber buscar. A través d’ells vai començar a estudiar literatura, art, didàctica, teatre, poesia, vai investigar els jocs tradicionals i llegia i rellegia tot allò que volia transformar en històries per a ser contades. Però amb els quals de debò vai aprendre a contar contes va ser amb els seus fills. Amb ells vai aprendre que el secret per a contar històries era fer-lo amb amor.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia