(EFE) Part d’un pis situat al carrer de les Barques de València s’ha esfondrat aquest divendres sobre la segona planta. No obstant això, pel que sembla no han hagut ferits.

Al lloc han acudit unitats de la Policia Nacional, Policia Local i Bombers, sense que de moment es coneguen més detalls de les causes del sinistre.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat “amb total certesa” que “no hi ha danys personals” com a conseqüència de l’ensulsiada. L’edifici ha sigut desallotjat, igual que el situat en la de Trànsits.

Ribó s’ha acostat fins a la cèntrica via on aquesta situat l’edifici, l’entrada del qual està al carrer Trànsits, del qual s’ha esfondrat part del tercer pis sobre el segon i en el qual fonts policials havien informat que podia haver-hi alguna persona atrapada, encara que l’alcalde ha confirmat que “ha sigut “totalment desallotjat”.

“Amb total certesa la bona notícia és que no hi ha danys personals, que era el que ens preocupava perquè ha caigut part d’un tercer pis, sobre un segon”, ha assegurat l’alcalde, qui ha incidit en què els motius de l’ensulsiada “encara no estan clars” i “s’estan investigant”.

Fonts d’Emergències de la Generalitat han informat que l’avís al 112 ha entrat a les 10.00 hores i fins al lloc dels fets s’ha desplaçat una unitat del Samu de forma preventiva, una ambulància i dues dotacions de bombers i Policia Local.

La Policia Nacional ha sigut la primera a arribar al lloc del succés i de manera “preventiva” han desallotjat les plantes baixes de l’edifici, segons fonts policials, que han incidit en què en les plantes superiors a l’ensulsiada hi havia persones als balcons que no podien baixar per les escales.

Ribó ha insistit que la “por” que tenien era si hi havia alguna persona afectada però pel que li han informat els bombers, “pràcticament, en un percentatge elevat, no hi ha hagut cap problema a traure a les persones”.

“Algunes -persones- han hagut de baixar sense sabates, però no hi ha hagut cap problema seriós en el sentit de danys a persones, que era el primer que em preocupava”, ha insistit.

Els bombers de València han informat que han desallotjat la primera planta, entresol i planta baixa i han mobilitzat diverses dotacions i a la unitat canina que està fent un rastreig per a comprovar que no hi ha efectivament ningú sota els enderrocs.

Segons l’alcalde “és ràpid” per a conéixer els motius i ha assenyalat que “és possible” que hi haguera alguna obra, a més d’assenyalar que els bombers li han confirmat “al cent per cent que no hi ha hagut danys personals” i que “falta esbrinar les causes d’aquest accident”.

Preguntat si ha sigut en l’edifici o l’hostal, ha assenyalat que “està molt intricat” i els bombers han entrat “d’una banda i després per un altre” i ha afegit que és una finca antiga i a València és “típic que d’un pis passes a un altre”.

Ha assenyalat que “s’ha desallotjat tot l’edifici” i de moment, els veïns no poden tornar “fins que el decidisquen els bombers després de comprovar les mesures de seguretat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia