El Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB) continua celebrant el seu 50 aniversari. El pròxim acte que celebrarà serà un segon concert homenatge. En aquesta ocasió l’homenatge serà a alcaldes i directors d’aquests 50 anys de vigència del centre. Aquest acte tindrà lloc el pròxim 3 de març.

Cal recordar que en el passat mes de desembre va tindre lloc el primer concert homenatge, emmarcat dins també dels actes del 50 aniversari. Aquest va centrar-se en tots els músics que hi han passat per l’agrupació. El CAMB va enviar més de 300 cartes d’invitació a totes aquelles persones que han format part, al llarg de la seua vida, del centre. Encara que hi ha persones que ja no es troben entre nosaltres, l’entitat també va intentar fer arribar aquesta convocatòria als seus familiars (xarxes socials, telèfons, en persona…) per a fer-los un homenatge a títol pòstum. En aquest concert alguns músics que, actualment ja no formen part del centre, van voler participar activament en aquest. Alguns d’ells van anar a assajar durant els dies previs a l’acte per a les actuacions. Altres antics músics van assistir com a espectadors del seu homenatge. En aquest concert actuaren el Cor dirigit per Josepa Campos i Aparísi, l’Orquestra Simfònica dirigida per José Antonio Cavero i García i la Banda Simfònica dirigida per Pedro Vicente Alamà.

Les persones homenatjades van rebre una xicoteta figureta, a manera de trofeu, amb la silueta del logotip d’aquest aniversari. Aquestes, van ser mencionades de manera cronològica (dels més menuts fins als més majors).

Ara, per al diumenge 3 de març s’està realitzant el mateix procediment però amb alcaldes i directors. Així, segons ens comenta Josepa Campos, s’està comunicant per diverses vies el citat homenatge a tots els alcaldes del municipi des de l’any 1969 fins a l’actualitat. És a dir, els alcaldes que rebran l’homenatge són aquells que han governat a Bétera durant aquests 50 anys i han donat suport des de l’administració pública a l’activitat del centre. Entre aquests, cal destacar abans de l’època de transició a Paco Alufre com el principal emprenedor d’aquesta societat musical, a qui li va seguir Paco Fuentes. Després de l’etapa de transició, es troba Vicent Cremades (en diverses etapes distintes), José Campos, Amparo DomenechJoano Baudés, José Manuel Aloy (Nel), Germán Cotanda i Cristina Alemany. Tal com indica Josepa Campos, amb aquells que s’han pogut ficar en contacte, tots han confirmat la seua assistència i, tenint en compte que Vicent Cremades i Nel ja hi han faltat, serà la filla de Vicent Cremades (Victòria) i la dona de Nel (Raquel) qui representaran a aquests.

Així mateix, els directors de la banda, de l’orquestra i del cor del CAMB seran els altres homenatjats. En alguns hi ha sigut més difícil contactar, ja que, per exemple, del primer director (Don Blas Sales) no es té cap notícia d’ell, ja que vivia a València i tampoc es compta amb cap persona d’enllaç. No obstant això, s’està intentant enviar les cartes i comunicar l’homenatge a cadascun d’ells, des de 1969 fins ara. Aquells que hagen faltat, també tindran representació d’algun familiar i seran igualment homenatjats. La previsió d’assistència està sent molt bona.

Josepa Campos està sent la principal encarregada de fer aquesta tasca de fer el llistat d’alcaldes i directors per a ficar-se en contacte amb elles. I és que, com a curiositat, cal indicar que ella, sent una de les tres primeres dones integrants de la banda, forma part del centre des del primer any que es va fundar (apuntant-se com a xiqueta alumna) i se sap de manera cronològica els alcaldes i directors d’aquests 50 anys.

Quant a l’acte en si, aquest serà un concert de la banda i en el descans es portarà a terme l’homenatge.

D’altra banda, està previst que en un altre concert es farà un homenatge als socis del CAMB, ja que el soci ha estat sempre aportant la seua quota i donant suport en tots aquells certàmens i concerts i realitzant un treball que fa possible també que la societat musical tinga raó de ser. Però abans d’aquest altre homenatge, s’han preparat dos actes importants dins també del 50 aniversari per al mes d’abril. Es tracta del musical ‘Los Invisibles. Los niños del tiempo‘ amb els xiquets de l’escola, el cor i la banda i el concert de la Missa de Rèquiem de Mozart on intervé el cor i la banda.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia