Aquesta nit de dimarts, 19 de febrer, es podrà disfrutar de la lluna plena més espectacular de 2019. La lluna apareixerà més gran i brillant de l’habitual per trobar-se en el punt de la seua òrbita més pròxim a la Terra. A aquestes llunes plenes se les coneix com ‘superllunes’ i la d’aquest 19 de febrer serà la segona de les tres que es podran veure enguany. La de hui també és coneguda com a ‘lluna de neu’.

Encara que és quasi imperceptible a l’ull humà, quan la lluna plena, completament il·luminada pel Sol, coincideix amb la seua posició en el ‘perigeu’, té un aspecte fins a un 14% més gran i un 30% més brillant que quan ho fa en l’apogeu, això és el punt més allunyat de la Terra en la seua òrbita.

Cal mencionar que l’anterior, del passat 21 de gener, va coincidir amb un eclipsi lunar total, però aquesta nova superlluna serà la més pròxima i major de 2019, ja que el satèl·lit de la Terra es trobarà a un poc menys de 357.000 quilòmetres de distància. Així, aquesta aconseguirà la plenitud a les 17.00 hores i com qualsevol altra Lluna, es podrà observar des de qualsevol lloc del planeta i durant tota la nit.

Sembla que el millor moment per a observar aquesta ‘lluna de neu’, segons els experts, serà cap a les 18.30 hores. No obstant això, a la matinada d’aquest dimarts cap al dimecres, també oferirà una bona oportunitat per a disfrutar-la. La següent i última superlluna de l’any 2019 es preveu per al pròxim 21 de març.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia