Els dies 25 i 26 d’Abril tindrà lloc el I viatge multiaventura de la comarca de Camp de Túria per a la temporada de pasqua. Aquest serà a les instal·lacions de l’“Embassament de Benaixeve”. L’activitat està dirigida a joves d’entre 12 i 18 anys preferentment.

Aquest viatge inclou el desplaçament, 2 dies amb allotjament, pensió completa i 5 activitats multiaventura (Escalada, pi a pi, piragüisme, tirolina i orientació) i té un cost de 67 euros per persona.

Per a més informació cal acostar-se al Centre/Punt d’Informació Juvenil de Casa Nebot (Carrer Estació, 5) o cridar al telèfon 647 38 03 10. La regidoria municipal de Joventut de l’Ajuntament de Bétera col·labora en aquesta iniciativa. Les inscripcions es poden portar a terme del 4 al 22 de març.

L’embassament de Benaixeve, està situat en el riu Túria, en el municipi del mateix nom, a la província de València, Comunitat Valenciana, Espanya.

L’actual embassament de Benaixeve ocupa 722 ha, amb una capacitat màxima de 228 hm³. Té una presa de gravetat i un sobreeixidor tipus morningglory i d’ell parteix el canal Camp del Túria, que proveeix una important zona regable entre els termes de Casinos i Bétera.

La construcció del pantà va provocar l’abandó del poble de Benaixeve, els habitants del qual van haver de desplaçar-se a un nou nucli construït a pocs quilòmetres de l’embassament, que conserva el nom de Benaixeve, i a altres dos edificats més pròxims a València, Sant Antoni de Benaixeve i Sant Isidre de Benaixeve.

El pantà pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i és utilitzat per a diverses activitats recreatives, existint una reserva natural d’animals en una de les seues penínsules amb una extensió de 365 ha, la reserva de Valdeserrillas.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia