(EFE) La Conselleria de Sanitat ha obert una investigació després de la defunció d’una dona, de 46 anys, la matinada del passat dissabte al diumenge, després de presentar símptomes d’una possible toxiinfecció havent dinat al costat del seu marit i el seu fill en un restaurant de València

Els tres malalts van iniciar els símptomes dissabte passat, dia 16, a la vesprada, amb vòmits i diarrea, i el pare i el fill, de 12 anys d’edat, van tindre una evolució bona, amb recuperació, mentisques que la dona, amb vòmits profusos, va morir la matinada del diumenge, segons ha informat la Conselleria de Sanitat.

Els tres casos presentaven l’antecedent comú de consum d’aliments en un restaurant de València el dissabte dia 16 al migdia, i en la investigació oberta s’han detectat altres set casos, amb simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució, probablement relacionats amb el mateix local, per la qual cosa, pel que sembla, es tracta d’un brot de toxiinfecció.

Sanitat ha informat que els inspectors de seguretat alimentària van realitzar ahir una visita a l’establiment on va tindre lloc el menjar per a estudiar les condicions d’aquest, el qual es trobava sense activitat en aqueix moment, i no es van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció alimentària.

Així mateix, han afegit, es va procedir a la recollida de mostres d’algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació, les quals s’estan analitzant actualment.
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha manifestat aquest dimarts, en declaracions als periodistes en Les Corts, que “s’ha posat en marxa el protocol habitual” en aquests casos, amb una primera inspecció a l’establiment i “sembla que tot és normal”, i ara es procedirà a les analítiques respecte als productes alimentaris.

Barceló ha assenyalat que “a partir d’aquest moment li correspon a salut pública fer controls i obrir una investigació” sobre les possibles causes d’aquest brot.

Ha indicat així mateix que en la primera inspecció a l’establiment “està correcte” i “una altra cosa és si la intoxicació és alimentària”.

La consellera ha lamentat la mort de la dona i ha manifestat que les altres set persones ateses, que no tenen cap relació amb la morta, van tindre una intoxicació molt lleu i evolucionen favorablement.

El restaurant romandrà tancat al públic fins que es puguen esclarir les causes de les afeccions gàstriques que han patit diversos clients de l’establiment, un dels quals, una dona de 46 anys, ha mort aquest cap de setmana.  Així ho assegura en un comunicat el titular del restaurant, Bernd *H. *Knöller, que afig que “des del primer moment” ha prestat tota la seua “col·laboració amb la Conselleria de Sanitat per a l’esclariment dels fets”. En l’escrit, en el qual indica que hui ha tingut coneixement dels fets a través de les autoritats sanitàries de la Generalitat, afirma que espera que “al més prompte possible es puguen establir les causes del succeït”. Assegura que ha pres la “decisió que el restaurant romanga tancat fins que les causes del succeït queden establides i puga reprendre’s l’activitat amb plenes garanties tant per al personal com per a tots els clients”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia