La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat una millora de l’oferta i de les freqüències del servei nocturn de Metrovalencia, denominat ‘A la lluna de Metrovalencia‘. D’aquesta manera,  a partir d’aquest divendres 22 de febrer es posaran en marxa un 50% més de trens i tramvies en circulació en aquest servei.

Salvador ha presentat les novetats en una trobada amb els alcaldes dels municipis de l’àrea metropolitana, ha explicat que una vegada superades les primeres setmanes de funcionament des de la seua posada en marxa el 14 de desembre de 2018, “Metrovalencia està en condicions d’oferir un servei nocturn, tal com es va anunciar, amb unes millors freqüències de pas i més opcions de desplaçament a les destinacions previstes”.

El servei nocturn ‘A la Lluna de Metrovalencia‘ i que està en marxa des de desembre, permet prolongar la circulació de trens i tramvies les nits de divendres, dissabtes i vespres de festius, fins aproximadament les 3 hores de la matinada. Un servei que ha sigut possible amb la primera subvenció al transport de l’Estat a l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV).

Salvador ha destacat que “gràcies a aquest impuls pel transport públic que ha posat en marxa la Generalitat, València i la seua àrea metropolitana compten per fi amb un servei de transport públic nocturn capaç de funcionar com una alternativa eficaç, còmoda i segura enfront del cotxe”.

“Ens equiparem així a altres àrees d’Europa i d’Espanya que tenen un servei similar”, ha afegit. A més, la consellera ha recordat que aquest servei s’ofereix “després de reforçar la plantilla amb el personal necessari en FGV que està incorporant més treballadors com a maquinistes, oficials de taller, agents d’estació i informadors, fins a un total de 56 nous treballadors i treballadores per a fer front a aquesta nova oferta que s’afig al servei habitual”.

A manera de balanç, Salvador ha assenyalat que “des de la seua posada en marxa el 14 de desembre, en el servei nocturn ha registrat més de 60.000 viatgers i han circulat trens i tramvies fora del seu horari habitual deu caps de setmana i un total de 21 nits, en comptar també el servei especial ininterromput que es va oferir per primera vegada en Nit de cap d’any”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia