La regidoria municipal de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Bétera ha preparat una infinitat d’activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona, que té lloc el divendres 8 de març.

D’aquesta manera, el dijous 7 de març es portarà a terme un berenar-sopar al restaurant del poliesportiu de Bétera. Allí es lliuraran els VI premis a la Dona Treballadora i Emprenedora 2018. A més, hi haurà un obsequi de cortesia per part de l’àrea de la dona. Les places són limitades. Durant la jornada es realitzarà la lectura del manifest a favor de les dones, comptant amb la col·laboració de Vanesa Muela. Aquesta cantant i músic espanyola oferirà uns cants de música tradicional ibèrica, a través d’un concert d’arrel.

Vanesa va començar a cantar a l’edat de quatre anys i als sis va realitzar el seu primer recital, en el Teatre Sant Viator de Valladolid, cantant en directe dotze cançons tradicionals.

Amb 18 anys va ser contractada pel Teatre de la Zarzuela de Madrid, per a cantar una sèrie de romanços anònims del segle XVI, al costat de l’Orquestra Simfònica de Madrid i el Ballet Nacional d’Espanya.

Ha realitzat més de 3.000 concerts en tot el territori nacional i en països com Portugal, Itàlia, Alemanya, Àustria, França o Grècia.

En el seu repertori porta temes de les nou províncies de Castella i Lleó: jotes, romanços, cants de treball, de Nadal, de carnestoltes, ‘charros‘, ‘charradas‘, ‘fandangos’, seguidilles, agarrats, lleugers, rondes, correguts, rumbes, entre altres. En els seus concerts sol acompanyar-se d’una vintena d’instruments tradicionals: guitarra, rabel, pandereta, pandero quadrat, petxines, sedàs, cigaló, simbomba, darbouka i diversos instruments de cuina com el morter, les culleres, la paella o la tapadora d’olla. Habitualment, es fa acompanyar d’una parella de ball tradicional.

Més activitats

D’altra banda, abans d’aquest berenar-sopar, tindrà lloc una excursió a Simat de la Valldigna, aquest mateix dia, amb eixida a les 09.00 hores i arribada a Bétera a les 14.00 hores. Durant l’excursió hi haurà un esmorzar a Simat.

Així mateix, des del departament de la Dona, es convida al III Sopar de Germanor que tindrà lloc a la Pobla de Vallbona, l’1 de març. Aquest sopar l’organitza la primera associació LGTBI de la comarca del Camp de Túria ‘Mirall Camp de Túria’ per a donar-se a conéixer.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia