El Castell de Bétera serà aquest dissabte, 23 de febrer, protagonista de diversos actes. D’una banda, els participants de la X Carrera dels Arbres i Castells passaran pel seu costat, sent aquest un dels monuments històrics que els corredors contemplen durant la seua marxa pels diferents municipis del Camp de Túria. Així mateix, Bétera acollirà una visita guiada, el mateix matí, al Castell de Bétera.

Aquesta iniciativa, organitzada desde la regidoria de Turisme i Patrimòni de l’Ajuntament de Bétera. Dins d’aquesta visita es podrà veure l’abans i el després de la restauració d’aquest edifici monumental, de cara a convertir-se en un museu. Per a l’ocasió s’han preparat dos torns, un a les 10.00 hores i altre a les 12.00 hores.

D’aquesta manera, s’explicarà quin serà el posterior resultat després de la restauració i tota la rellevància patrimonial amb què compta el mateix edifici. Cal mencionar que aquest espai comprendrà la història del nostre municipi i patrimoni, el museu de la festa (amb l’alfàbega i el confetti com a protagonista i la indumentària tradicional del 15 d’agost), els coets i el cant valencià. Amb tot açò, es persegueix un objectiu clarament educatiu i cultural, però també es vol que servisca de motor econòmic i de canvi per al nucli antic de Bétera.

L’equip que realitzarà aquesta restauració serà l’encarregat d’explicar aquest procés. Les places es poden reservar a través del 667064153 o en auxiliar.turismo@betera.es. Els grups seran reduït (màxim 40 persones).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia