Els grups Zhong Xi i Tianjin trien València per les seues excel·lents condicions climatològiques i la seua qualitat esportiva, amb tres grans equips de futbol en primera divisió

Mas Camarena Students’ Resort and Sports Centre acull en la seua residència internacional a dos importants grups de joves esportistes procedents de la Xina, que viatgen a València per a formar-se en el futbol professional.

Fa només tres mesos que el nou projecte del Complex Educatiu Mas Camarena va obrir les seues portes i ja són dos els grups d’estudiants internacionals els que han triat les seues instal·lacions com a base per a formar a les futures estreles del futbol xinés.

El grup Tianjin, que clausura hui el seu campus oficial de futbol, és un equip de joves promeses del futbol sub-10 xinés, considerats esportistes d’elit. A l’esdeveniment de clausura, celebrat en el Mas Camarena Students’ Resort, ha assistit l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i representants de l’Institut de Futbol Espanyol, entre ells el seu director Enrique García Romero.

Tots els assistents al campus, els xiquets i els seus tècnics esportius, han rebut un diploma acreditatiu de la seua formació futbolística a València, en la qual han participat els tres grans equips de primera divisió: València CF, Llevant UD i Vila-real Cf.

Furor pel futbol valencià

Tianjin és la quarta ciutat més poblada de la Xina i recentment es va signar un conveni d’agermanament entre aquesta ciutat i la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’ampliar les possibilitats de cooperació en l’àmbit econòmic i esportiu.

El grup Zhong Xi va ser el primer a allotjar-se en la residència, més de 20 xiquets de 6 i 13 anys que volen dedicar la seua vida professional al futbol però sense descurar els seus estudis. Des de la perspectiva d’unir l’esport i l’educació de qualitat, el Resort Mas Camarena ofereix la possibilitat d’una formació esportiva unida a l’àmplia experiència educativa que avala al col·legi.

Durant el temps que han estat en la residència han rebut formació futbolística de la mà de professionals del Llevant UD, i a més han viscut una immersió cultural, amb classes d’espanyol i activitats relacionades amb la cultura espanyola, com per exemple classes de flamenc.

Segons un dels responsables del grup, van triar València per la riquesa futbolística dels seus equips. I destaca que allotjar-se en el resort ha sigut una experiència molt bona “per les seues instal·lacions, tant les habitacions i el menjador com els camps de futbol i les zones d’oci infantil”.

En l’actualitat, en tot el continent asiàtic el futbol està generant grans sinergies amb altres indústries. A Europa en general, però sobretot a Espanya a causa del seu elevat nivell futbolístic i la seua favorable climatologia.

Les famílies asiàtiques són exigents amb el nivell educatiu dels joves però no volen llevar-li pes a l’esport. Per això és tan important l’aconseguir un equilibri entre tots dos. Enrique García, director de l’àrea internacional de la Federació de Futbol de Taijin, afirma que troben en el Resort Mas Camarena “el lloc ideal per a allotjar-se, ja que tenen el col·legi a la seua disposició, on els xiquets poden estudiar mentre es formen com a esportistes”. “És un espai que cobreix perfectament les necessitats que venen buscant: desenvolupament educatiu, cultural i esportiu”, reconeix.

.

Joves esportistes d’èlit

Un dels objectius del Resort Mas Camarena ha sigut des de sempre la unió i l’equilibri entre l’esport, una educació de qualitat i l’oci familiar. I sota aquesta premissa sorgeix la idea d’acollir en la
residència a estudiants nacionals i internacionals que perseguisquen les seues metes esportives sense renunciar als seus estudis. Les instal·lacions del Sports Centre compten amb un camp de futbol 8 i de futbol 11de gespa artificial, que serveix per a la preparació i l’entrenament d’aquests grups d’esportistes.

La directora del Complex Educatiu Mes Camarena, Maite Marín, assegura que “una carrera esportiva d’elit no està renyida amb un brillant expedient acadèmic”. De fet, entre els seus alumnes compta amb destacats esportistes amb excel·lents notes.  Aquest centre ofereix adaptacions curriculars per a les diferents modalitats esportives, ajudant aquests joves a complir tant les seues metes acadèmiques com esportives.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia