La carrera dels Arbres i Castells va celebrar aquest passat cap de setmana la seua desena edició. Aquest certamen va obtindre rècord de participació. I és que sis-cents corredors i corredores van participar en aquest esdeveniment esportiu-turístic organitzat per la Mancomunitat Camp de Túria, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana. Amb aquesta carrera s’inaugurava la temporada de grans proves de running a la comarca, inscrivint-se 40 equips, 12 més que en l’edició passada de 2018.

La primera etapa del dissabte va partir des de Domenyo, a les 08.00 hores, i va finalitzar a l’Eliana cap a les 14.00 hores. Bétera també va ser, una vegada més, un dels municipis que va acollir aquesta carrera. Passades les 12.30 hores, eixia un bon nom de participants de la meta preparada al voltant del Castell de Bétera . Els participants van estar acompanyats de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, l’Alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i les regidores Maite Bes i Cristina Ballesteros. També es va comptar amb la presència de Toni Marzo, director general del Medi Natural.

Després de l’eixida dels corredors a Bétera, va arribar la recepció d’aquells corredors que venien des de Nàquera.

D’altra banda, el diumenge la carrera va començar a Marines, a les 08.15 hores i finalitzava vora les 13.30 hores, al Castell de Riba-roja de Túria. En aquesta localitat, va tindre lloc el lliurament de trofeus i una paella gegant per als participants.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de gran complexitat organitzativa és fomentar l’esport i promocionar turísticament els 17 municipis del Camp de Túria. De fet, els equips recorren sempre prop de 200 quilòmetres, dividits en 15 etapes en les quals es combinen trams de trail i asfalt. Els recorreguts han sigut dissenyats per a promocionar el ric patrimoni paisatgístic i històric dels 17 municipis que conformen el Camp de Túria. Travessa dos parcs naturals: el Parc natural de la Serra Calderona i el Parc Fluvial del Túria, i el paratge “Les Rodanes,” a Vilamarxant. També mostra alguns dels seus arbres monumentals, com la olivera mil·lenària “La Fardeta”, a Casinos, i el bosc de sureres de “La Sabonera” a Gàtova.

Així mateix, el patrimoni arquitectònic del Camp de Túria també és protagonista en aquesta carrera, podent-se contemplar les ruïnes del Castell del Real, entre Olocau i Marines Vell; els castells de Serra, Benissanó, Riba-roja de Túria, Bétera i Vilamarxant. Altres enclavaments pels quals discorre la carrera són la “Font del Frare” del S. XVIII a Olocau; el llogaret Morisc d’Olla a Marines Vell; el Molino de la Desisteix de Gàtova; el “Tossal de la Buitrera” a Llíria, i la pujada al Reial Monestir de San Miquel a Llíria.

Enguany, com a novetat, la Mancomunitat Camp de Túria va organitzar un Menú per a promocionar durant els dos dies de la carrera, l’excel·lent gastronomia tradicional d’aquesta comarca valenciana. En aquesta iniciativa, denominada Menú Carrera dels Arbres i Castells, van participar 23 bars i restaurants d’onze municipis del Camp de Túria, oferint plats típics d’aquesta zona com a arrossos, carns, i olles, entre altres. El menú podrà degustar-se durant el menjar i sopar del dissabte i el menjar del diumenge

Per a la seua celebració, la Carrera dels Arbres i Castells compta amb la col·laboració d’empreses com Luanvi, la cooperativa agrícola de Bétera (COABE), la cooperativa Sant Vicent Ferrer de Benaguasil i Caixa Popular.

A continuació adjuntem una fotogaleria:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia