La regidoria municipal de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera prepara la Setmana Sociocultural dels Majors. Aquesta tindrà lloc del 8 al 12 d’abril. Durant aquesta setmana es realitzaran diverses activitats, tallers i excursions especialment dirigides a les persones de la tercera edat de Bétera.

Dins de les activitats, i com cada any, no faltarà el tradicional homenatge als veïns que commemoren els seus cinquanta anys de casats. Qui desitge celebrar les seues noces d’or, sent homenatjat, hi haurà d’acudir al Departament de Drets Socials a l’edifici de Casa Nebot (c/ Estació,  5). La data límit per poder sol·licitar-ho serà del 8 de març.

Tradicions i curiositats

Com a curiositat, cal mencionar que la tradició de celebrar les noces de plata o d’or es va originar a l’Alemanya medieval, en la qual si una parella de casats aconseguien celebrar el vinté cinqué aniversari del seu casament, la dona era presentada pels seus amics i veïns amb una corona d’argent. Aquest acte era per felicitar-los per la bona fortuna d’haver prolongat la vida de parella durant tants anys. També era un reconeixement al fet d’haver gaudit d’una relació harmoniosa. Quant a la celebració del cinquanté, la dona rebia llavors una corona d’or. Aquests aniversaris van ser des d’aquell moment, coneguts com les noces de plata i el dia de noces d’or, respectivament.

Amb el pas del temps el nombre de símbols usats s’ha incrementat i la tradició alemanya d’assignar regals específics que tenen connexió directa amb cadascuna de les etapes de la vida s’ha expandit per tot el món occidental.

Estava prohibit regalar perles a una núvia, ja que representaven plor en el matrimoni. Exhibir perles el dia del casament era senyal de mala sort, ja que les perles s’assemblaven a les llàgrimes, de manera que la gent creia que la núvia ploraria durant tot el seu matrimoni. No obstant això regalar diamants, per la seua puresa i duresa, donava bona sort.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia