El Saló de Plens del Castell de Bétera va acollir el passat diumenge, 24 de febrer, una última reunió informativa de l’Associació de Veïns del Camí de Paterna. Un bon nombre de veïns i veïnes d’aquesta zona del municipi van acudir a la cita.

La reunió va comptar amb la presència de la regidora municipal de l’Ajuntament de Bétera, Neus Sánchez, qui va ser convidada a la convocatòria a fi d’informar de l’estat actual de la modificació estructural del Pla General d’Urbanisme, de la situació en què es troba la petició dels punts de llum (fanals) que des de l’Associació han sol·licitat que s’instal·len, així com altres millores que els veïns i veïnes van reivindicant per a la seua urbanització.

En primer lloc la regidora Neus Sánchez va explicar que des de l’Ajuntament s’ha estudiat la situació en conjunt de tots els veïns del Camí Paterna, ja que individualment és impossible, intentant arribar a una solució que puga ser la millor per a tots a escala global. En aquest sentit va indicar que la conclusió inicial va ser anar treballant a poc a poc. Els tècnics del departament d’Urbanisme van fer un previ estudi sobre l’execució del

clavegueram a aquesta urbanització. Amb aquest estudi, segons va detallar l’edil, es va acudir a Conselleria, on se’ls va explicar que en el Pla General D’Urbanisme de Bétera aquest tram està com una Unitat d’Execució pendent d’urbanitzar (PAI) i el més aconsellable és urbanitzar. Després d’aquestes indicacions, es va considerar que era més convenient fer una modificació del Pla Parcial, però com hi ha diverses urbanitzacions en situacions semblants en lloc de fer diferents modificacions d’aquest pla es va optar per portar a terme una modificació estructural del Pla General per a anar treballant en cada punt i resoldre-ho tot d’una. D’aquesta manera, Neus va declarar que aquesta tasca s’allarga en el temps, ja que ara no era estudiar tan sols un pla parcial, sinó 24 plans parcials i intentar solucionar certs problemes en sól no urbanitzable. Seguidament, es va realitzar una licitació, es va adjudicar el projecte i una empresa es fica a treballar en l’assumpte.

Concretament, en el Camí Paterna la idea és desfer la Unitat d’Execució i donar-li una nomenclatura perquè si no, no es pot cobrar a través de contribucions especials, va matissar la regidora. A més, la regidora va manifestar que l’aportació econòmica municipal que es pot realitzar per part de l’Ajuntament és a través del Patrimoni Públic de Sol i per a tal efecte és necessària aquesta modificació de la nomenclatura.

Després d’aquesta explicació, Neus Sánchez va recalcar que, sent francs, una modificació estructural d’un Pla General suposa un procés llarg perquè també depén dels terminis de Conselleria i no es pot comprometre a dir una data exacta perquè podria tardar com a mínim dos anys.

Quant a la proposta sol·licitada per part de l’associació d’instal·lar un punt de fanal, l’edil va comentar que la proposta presentada no era viable perquè les llums no es poden ficar a l’atzar. Segons Neus, ha d’haver-hi una distància concreta entre els fanals i han de ser d’un tipus concret, de manera que es complisca la normativa del departament d’Indústria. Sent conscient de les precarietats que existeixen a aquesta urbanització, Neus va indicar que s’ha parlat amb Iberdrola per a arribar a una solució i il·luminar les dues places principals de la zona, complint la normativa pertinent.

Després de l’exposició de la regidora sobre la situació actual, els veïns i veïnes van tindre l’oportunitat de formular les seues preguntes i expressar les seues impressions. Per la seua banda, el President de l’Associació de Veïns del Camí PaternaLuis Poveda, va insistir en el fet que s’intente donar una solució ràpida i efectiva a l’enllumenat de la zona, ja que la situació actual és molt precària.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia